Kolumne 01. studenoga 2021.

Neodoljive kuglice od bijele čokolade, krem sira i bundeve

Kuglice od bundeve i bijele čokolade foto: Nešto slatko by Katarina
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova male pralinice iznenadit će i one koji nisu ljubitelji tikve u desertima!

Ako planiraš kuhati juhu ili pripremaš pire od bundeve za zamrzavanje, dio odvoji i pripremi ove slatke čoko bombone. Punjenje, uz pire od bundeve, čine krem sir, bijela čokolada i nezaobilazni cimet. 

Garantiramo da će ukućani obožavati ovu sezonsku poslasticu, čak i oni koji su skeptični prema slasticama od bundeve. U slast!

 

Možda vas zanima... Espresso cheesecake - spoj omiljenih dviju poslastica Kolumne

 

Inspiraciju uvijek možeš potražiti i na Instagram profilu Nešto slatko by Katarina!

 

Možda vas zanima... Jednostavan i sočan: Jogurt kolač sa pekmezom od šljiva Kolumne

 

Sastojci:

  • jedna velika šalica (4 dl) pirea od butternut tikve
  • 200 g krem sira
  • 2 žlice šećera u prahu
  • par prstohvata cimeta
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 100 g bijele čokolade + još 100 g za glazuru
  • 150-200 g mljevenog keksa

Priprema:

  1. Prije svega, butternut tikvu oguli i nareži na kockice pa stavi kuhati.
  2. Kuhanu tikvu zgnječi vilicom pa u nju dodaj šećer, cimet, krem sir, mljeveni keks i bijelu čokoladu koju si prethodno otopila na pari s maslinovim uljem. Sve sastojke sjedini. Ako ti se masa čini rijetka, dodaj još keksa, ali nemoj pretjerivati jer će se masa učvrstiti u hladnjaku.
  3. Smjesu stavi u hladnjak na pola sata, a nakon toga ju izvadi iz hladnjaka i pomoću dlanova oblikuj praline. Svaku pralinu potopi, odnosno prelij s bijelom čokoladom.

Praline ohladi i uživaj u svakom zalogaju. 

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.