Kolumne 16. kolovoza 2017.

Zelene lađe: Paprike punjene sirom

foto: Gracijela Došen
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite odlične punjene paprike sa svježim sirom i bučom po receptu naše blogerice Gracijele Došen. Želimo vam dobar tek!

Nastavljamo u šarenom ljetnom tonu. Danas sam se odlučila za punjene paprike, koje su protkane laganim, šarenim notama ljeta! 

 

Možda vas zanima... Šareni dan: Rižoto s povrćem Kolumne

 

SASTOJCI:

  • 3 paprike
  • 200 g svježeg sira
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 80 g naribane tikve buče
  • 1 sitno narezana rajčica
  • 1 jaje
  • 1 žlica parmezana
  • papar
  • sol

 

Možda vas zanima... Klasika na tanjuru: Pohane tikvice Kolumne

 

PRIPREMA:

  1. Paprike operemo,očistimo i prerežemo na pola.
  2. U posudi izmiješamo sve sastojke.
  3. Punimo polovice paprika te ih pospemo parmezanom.
  4. Pečemo na 200 stupnjeva 45 minuta ili dok paprike ne omekšaju.
  5. Savjetujem da prvih 20 minuta paprike pečete pod folijom da što prije omekšaju,zatim skinete foliju da se zapeku.

 

 | Author: Gracijela Došen foto: Gracijela Došen

 

Punjene paprike možete poslužiti kao prilog ili u mome slučaju kao večeru za dragu prijateljicu koju sam ugostila.

Gracijelu možete pratiti na njenom blogu i FB stranici!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.