Kolumne 15. siječnja 2019.

Zimske bruschette: Pečeni batat sa sirom i oraščićima

foto: Olja's Kitchen
gastro postao gastro.24sata.hr
Svima će nam nakon ovih blagdanskih prejedanja dobro doći malo laganije hrane i upravo zato, tu je divan, lagan, ali zasitan spoj batata i kozjeg sira.

Polako se budimo iz zimskoga sna i krećemo u ostvarivanje svojih novogodišnjih odluka. Ovaj recept će vam u tome sigurno pomoći. Izrazito je bogat bjelančevinama, dok ugljikohidrata gotovo da niti nema.

 

Možda vas zanima... Brza pita od sira - nikad jednostavnija i slasnija Kolumne

 

Vrlo je jednostavan za napraviti i za 20 minuta je spreman za posluživanje. Ovim zalogajčićima možete utažiti želju za slatkim, a da se nakon toga ne osjećate loše. Moja familija je ostala oduševljena. Nadam se da ćete i vi.

 

Možda vas zanima... Slane palačinke sa svježim sirom, kukuruzom i karameliziranom bananom Kolumne

 

Još Oljinih recepata potražite na Instagram profilu Olja's Kitchen.

 

Možda vas zanima... Pužići s makom i cimetom po bakinom receptu Kolumne

 

 | Author: Olja's Kitchen foto: Olja's Kitchen


Trebat će vam:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 veliki batat
  • 20 g kozjeg sira
  • 2 žlice mlijeka
  • 1 žličica svježeg ružmarina
  • 2 žlice sjeckanih indijskih oraščića
  • 2 žlice suhih brusnica
  • med
  • sol i papar

Postupak pripreme:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  2. Batat izrežite na kolutove debljine 5 mm te ih začinite s maslinovim uljem, soli i paprom.
  3. Stavite ih u pleh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje i pecite ih u pećnici 10 minuta.
  4. Zatim ih okrenite i pustite da se peku još 8-12 minuta.
  5. Za to vrijeme u posudu stavite kozji sir, mlijeko, ružmarin, sol i papar te s mikserom izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  6. Smjesu rasporedite na batat i dodajte brusnice i sjeckane indijske oraščiće.
  7. Ako možda imate oraha bilo bi ih super staviti umjesto indijskih oraščića.
  8. Ja ih nisam imala, pa sam morala naći zamjenu.
  9. Sve to zasladite s malo meda.

Dobar tek!

 | Author: Olja's Kitchen foto: Olja's Kitchen

 | Author: Olja's Kitchen foto: Olja's Kitchen

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.