Najave 09. travnja 2024.

11. Pink Day donosi vrhunska ružičasta vina i nikad bogatiji popratni program

PINK Day 2024.
Pink Day 2024. - Sanja Muzaferija i Thuróczy Zoltán
foto: Rene Karaman
Na festivalu u zagrebačkoj Laubi 20. travnja moći će se kušati više od 150 etiketa ružičastih vina iz Hrvatske i inozemstva, a u tjednu uoči festivala i tijekom njegova trajanja održat će se ukupno 8 vinskih radionica i masterclasseva

Sve nam je bliže 11. izdanje festivala Pink Day koje će se održati u Laubi u subotu 20. travnja od 11 do 20 sati. Tijekom te ružičaste subote ljubitelji ružičastih vina moći će kušati više od 150 etiketa rosé vina iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Italije, Francuske…..kao i izlagači maslinova ulja na festivalu Green in Pink powered by HTZ te izlagači na mini festivalu Pink Mixology na kojem će se moći kušati ružičaste koktele.

PINK DAY Zagreb Možda vas zanima... 11. PINK DAY Zagreb održat će se 20. travnja u Laubi Najave

Mađarska - zemlja partner

Direktorica i osnivačica festivala Pink Day Zagreb festivala Sanja Muzaferija predstavila je zemlju partnera festivala - Mađarsku te se prisutnima obratio i kulturni ataše u Hrvatskoj Mađarskog kulturnog centra – Instituta Liszt, Thuróczy Zoltán.

U partnerstvu s vinarijom Kutjevo prezentirani su vrhunski Rosé 2023. i Rosé Premium 2023., a na samom početku prisutni su premijerno kušali novi Kutjevo rosé pjenušac koji je sve oduševio, a koji će svoju službenu premijeru imati upravo na Pink Dayu iduće subote. Uzvanici su uživali i u ukusnim slanim i slatkim zalogajima za koje se pobrinula slastičarnica Amelie.

PINK Day 2024. | Author: Pink Day Pink Day 2024. foto: Pink Day PINK Day 2024. | Author: Rene Karaman Sanja Muzaferija i Žakline Troskot foto: Rene Karaman PINK Day 2024. | Author: Rene Karaman Zrinka Jelić Belinić i Domagoj Jakopović Ribafish foto: Rene Karaman

Odlične i raznolike ružičaste radionice

Jedini hrvatski festival ružičastih vina Pink Day Zagreb pripremio je i ovoga puta bogat i raznolik program sa čak 8 radionica i masterclasseva.

Program festivala započinje već u tjednu prije festivala, 16. i 17. travnja. Masterclass "Roséi novog svijeta" - powered by PBZ Card Premium Visa & Nexi zakazani su za 16. travnja u Bornstein wine baru.

Da kasnije, 17. travnja, slijedi nekoliko izvrsnih radionica u Mađarskom kulturnom centru - Institut Liszt na Europskom trgu: Masterclass "Mađarski roséi" -  powered by Mađarsko veleposlanstvo, radionica “Elegancija roséa: vina Belje i slastice u društvu Roberta Hromalića“ - powered by Belje te radionica "Sve o jednoj čaši" - powered by Riedel.

PINK Day 2024. | Author: Rene Karaman Pink Day 2024. foto: Rene Karaman PINK Day 2024. | Author: Rene Karaman Pink Day 2024. - predstavljeni su rosei iz Kutjeva iz aktualne berbe, kao i potpuno novi ružičasti pjenušac foto: Rene Karaman

I tijekom festivala 20. travnja u Laubi će se održati nekoliko radionica: radionica "Maslinova ulja" powered by JGL, zatim masterclass "All About Rosé: Katherine Cole" - powered by HTZ, koji će održati posebna gošća Katherine Cole koja stiže iz Amerike, a svojom knjigom "Rosé All Day" pokrenula je svojevrsnu svjetsku 'ružičastu vinsku revoluciju'.

U Laubi će se na dan festivala održati i radionica "Pink mixology" - powered by Rossi, a u tu je i zanimljiv okrugli stol "10 godina vrhunskog maslinarstva u Hrvatskoj“ - powered by HGK, koji moderira omiljena lovkinja iz kviza 'Potjera' Morana Zibar. Službena voda festivala Römerquelle pripremit će udoban lounge u kojem će se posjetitelji moći odmoriti i osvježiti uz vodu Römerquelle.

PINK Day 2024. | Author: Rene Karaman Zoltan Thurocz,y kulturni ataše Mađarskog kulturnog centra Institut Liszt u Zagrebu i Beáta Siklósi foto: Rene Karaman PINK Day 2024. | Author: Rene Karaman Pink Day 2024. - najava u Laubi foto: Rene Karaman

Nagrade za najkreativnije izlagače

Festival Pink Day Zagreb i ove godine nagradit će najljepša izlagačka mjesta, pa će Lauba tijekom festivala opet biti okupana ružičastim detaljima, cvijećem, balonima i ukrasima…

Nagrade za najkreativnije izlagače osigurali su partneri festivala: Embassy koji će darovati pink gradski bicikl, Croatia by the glass osigurava izlet u jednu divnu vinariju, Riedel čaše osigurava Miva Galerija vina, a tu je i Ikea paket s posebno izabranim ružičastim artiklima.

PINK Day 2024. | Author: Rene Karaman Zrinka Jelić Belinić foto: Rene Karaman

Rosé i umjetnost vole se javno

S obzirom na to da se festival održava u Laubi – kući za ljude i umjetnost, gosti tijekom festivala bit će Kolekcionart.com digitalna platforma na kojoj se zaljubljenici u umjetnost u bilo kojem trenutku, bilo gdje se nalazili, mogu upoznati s mnogo mladih hrvatskih umjetnika i u nekoliko koraka kupiti njihova umjetnička djela koja im se zatim dostavljaju na kućnu adresu. Kolekcionart  ima i galeriju u Zagrebu, a priprema zanimljivu mini izložbu za subotu i festival Pink Day.

Više informacija o radionicama i prijava na tomislav@croatiabytheglass.com, a sve o rasporedu festivala, izlagačima i partnerima  na društvenim mrežama Pink Daya - Instagramu i Facebooku i na web stranici Pink Day Zagreb.

PINK Day 2024. | Author: Rene Karaman Pink Day 2024. foto: Rene Karaman PINK Day 2024. | Author: Pink Day Pink Day 2024. foto: Pink Day

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.