Recepti Desert 28. travnja 2024.

Povratak osnovama: Slastičarska krema

Desert
5 MIN
15 MIN
4
SREDNJE
slastičarska krema
Slastičarska krema dio je brojnih slastica
foto: Thinkstock
Ako te ozbiljno zanima slastičarstvo, recept za ovu kremu svakako trebaš upamtiti. jer slastičarska krema je osnova osnove u slastičarstvu...

Svaki vrsni slastičar povremeno se odluči vratiti osnovama, odnosno temeljima svoje struke. Tako bismo trebali i mi amateri, ako želimo stalno napredovati, a ne izgubiti stečena znanje i tehnike.

Dio osnova slastičarstva definitivno je i pastry cream ili slastičarska krema, koja funkcionira kao samostalan desert, ali je ova svilenkasta krema idealna i za premazivanje torti, punjenje krafni, izradu pita...

Naravno, za dodatni okus u slastičarsku kremu uvijek možeš dodati i omiljeni ekstrakt, odnosno aromu poput kave, čokolade, začina ili pak sok i koricu omiljenog citrusa. Imamo super recept koji uspijeva svaki put!

slastičarska krema | Author: Taryn Elliott/Pexels Slastičarska krema obavezna je komponenta brojnih slastica, a izvrsno paše s voćem foto: Taryn Elliott/Pexels

Ne gasi ekran dok kuham

Slastičarska krema
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Mlijeko 500 ml
  • Oštro brašno 50 g
  • Šećer kristal 100 g
  • Žumanjak 2 kom
  • Mahuna vanilije 1 kom
Postupak
  1. Trećinu mlijeka pomiješaj sa žumanjcima, šećerom i brašnom u velikoj posudi i stavi sa strane.


    slastičarska krema



  2. Ostatak mlijeka ulij u zasebnu posudu, dodaj vaniliju i kuhaj na laganoj vatri do vrenja.


  3. Kad mlijeko zakipi, ulij ga u već pripremljenu smjesu sa žumanjcima i miješaj pjenjačom kako se ne bi pojavile grudice.


  4. Stavi na srednju vatru i miješaj dok smjesa ne postane homogena.


    slastičarska krema



  5. Kremu makni s vatre, prekrij plastičnom folijom (kako se na vrhu ne bi stvorila korica) i stavi u hladnjak kako bi se u potpunosti ohladila.


Obavezno pripremi ove slastice u kojima je slastičarska krema obavezna komponenta...

Možda vas zanima... Princes krafne na još slađi način - s borovnicama Kolumne Možda vas zanima... Krafne s bavarskom kremom - omiljene bucke u novom izdanju Kolumne Možda vas zanima... Crno-bijeli princess uštipci s čokoladom i lješnjacima Kolumne Karpati kolač Možda vas zanima... Karpati - divna kombinacija 3 omiljena deserta Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:49 28. Travanj 2024.

    mljac