Recepti 21. kolovoza 2023.

Slasne punjene tikvice gotove za manje od pola sata

tikvice s mozzarellom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrijeme je za laganu hranu čija priprema ne oduzima mnogo vremena. A slasne punjene tikvice na talijanski način savršen su izbor za brzo i fino ljetno jelo

Iskoristi vrijeme i provedi ga s obitelji. Nemoj se opterećivati time što ćeš pripremati za ručak. Predlažemo da napraviš punjene tikvice koje se peku manje od pola sata.

 

Možda vas zanima... Klasika na tanjuru: Pohane tikvice Kolumne

 

Punjene tikvice

Sastojci:

  • 2 velike tikvice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ½ manjeg luka
  • 2 rajčice
  • 1 žlica kapara
  • 100 g parmezana
  • nasjeckani bosiljak
  • sol, papar

Postupak:

  1. Prereži tikvice po dužini i izdubi sredinu. Ostatke sitno nareži.
  2. U tavici zagrij maslinovo ulje. Ubaci nasjeckani luk i prži nekoliko minuta, sve dok ne omekša. Dodaj meso tikvica, narezane rajčice, nasjeckani bosiljak, sol i papar. Pirjajte otprilike pet minuta i miješajte.
  3. Tikvice položi u vatrostalnu posudu i peci ih 6,7 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
  4. Izvadi ih iz pećnice i napuniti nadjevom. Pospi ih nasjeckanim kaparima i tankim slojem naribanog parmezana. Vrati u pećnicu i peci još 10-15 minuta, sve dok se ne počnu stvarati mjehurići. 

Tikvice | Author: Thinkstock Tikvice, spremne za punjenje foto: Thinkstock

Isprobaj i ove recepte s tikvicama...

 

Lažni pomfrit od tikvica Možda vas zanima... UKUSNA PREVARA Lažni pomfrit od tikvica Recepti Juha od tikvica Možda vas zanima... Juha od tikvica garantirano popravlja raspoloženje Recepti Možda vas zanima... Odlični popečci od slanutka i tikvica Recepti Možda vas zanima... Pizza s podlogom od tikvica naš je ljetni favorit! Recepti pita-tikvice Možda vas zanima... Obožavamo ovu pitu od tikvica! Recepti Možda vas zanima... Uštipci s tikvicama - odlična grickalica za svaku priliku Recepti Možda vas zanima... Isprobaj dvije neodoljive verzije punjenih tikvica Recepti kruh Možda vas zanima... Kako napraviti domaći slatki kruh od tikvica Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.