Recepti 2267 prikaza 05. travnja 2018.

Sendvič od piletine, pesta i sira - savršen proljetni ručak

Stockfood
Ovaj raskošan sendvič bit će idealan za ručak tijekom tjedna ili pak za druženja na otvorenom za vrijeme toplih proljetnih dana.

Slasni pileći sendvič dobit ćete spajajući samo dvije komponente - pesto i pileća prsa. Piletinu napunite mozzarellom, ispecite je na tavi, pustite da se sir rastopi, pa sve zajedno začinite pestom i povrćem po želji.

 

Možda vas zanima... Još finiji tanjuri: Pesto, tu ti je mjesto! Špajza

 

Prije slaganja sendviča, kruh ili pecivo svakako tostirajte kako biste dobili hrskavu koricu, a premazati ga možete i aromatiziranim ili običnim maslacem. 

Kod pripreme pesta koristite začinsko bilje koje i sami najviše volite. Pesto od medvjeđeg luka idealan je odabir u ovo doba godine, no imate li kod kuće svježi bosiljak u teglici, ovo će biti sjajna prilika da u ruke uhvatite škare te ga dodate kombinaciji peciva i piletine.

 

pesto naslovna 470.jpg Možda vas zanima... Kako napraviti pesto od medvjeđeg luka? None

 

 | Author: Stockfood Stockfood

 

Za pripremu piletine trebat će vam:

  • 600 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 100 mozzarelle
  • Prstohvat crvene paprike
  • Sol, papar

Za pripremu pesta trebat će vam:

  • 50 g bosiljka, medvjeđeg luka ili nekog drugog svježeg začina
  • 250 maslinovog ulja
  • 80 g parmezana
  • 70 g pecorino sira
  • 2 režnja češnjaka
  • 70 g pinjola ili indijskih oraščića
  • 70 g oraha
  • Sol

Ostalo:

  • Kruh ili pecivo
  • Povrće

Priprema:

  1. Prvo napravite pesto tako da stavite u mužar s drvenom drškom češnjak pa ga dobro istucite.
  2. Zatim dodajte sol, listove bosiljka (oprane i osušene) pa potom pinjole, orahe i ribane sireve, a tek na kraju maslinovo ulje.
  3. Pileća prsa zarežite tako da dobijete džep uzdužno po rubu mesa.
  4. Začinite piletinu paprom pa dodajte četvrtinu mozzarelle i četvrtinu žlice crvene paprike, sol i papar.
  5. Ispecite na tavi.
  6. Kruh ili pecivo tostirajte, dodajte još vruću piletinu koju ste prethodno narezali, pesto i povrće po želji, pa poslužite toplo.

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.