Slasni pileći sendvič dobit ćete spajajući samo dvije komponente - pesto i pileća prsa. Piletinu napunite mozzarellom, ispecite je na tavi, pustite da se sir rastopi, pa sve zajedno začinite pestom i povrćem po želji.
Prije slaganja sendviča, kruh ili pecivo svakako tostirajte kako biste dobili hrskavu koricu, a premazati ga možete i aromatiziranim ili običnim maslacem.
Kod pripreme pesta koristite začinsko bilje koje i sami najviše volite. Pesto od medvjeđeg luka idealan je odabir u ovo doba godine, no imate li kod kuće svježi bosiljak u teglici, ovo će biti sjajna prilika da u ruke uhvatite škare te ga dodate kombinaciji peciva i piletine.
Za pripremu piletine trebat će vam:
- 600 g pile (bijelo meso bez kosti)
 - 100 mozzarelle
 - Prstohvat crvene paprike
 - Sol, papar
 
Za pripremu pesta trebat će vam:
- 50 g bosiljka, medvjeđeg luka ili nekog drugog svježeg začina
 - 250 maslinovog ulja
 - 80 g parmezana
 - 70 g pecorino sira
 - 2 režnja češnjaka
 - 70 g pinjola ili indijskih oraščića
 - 70 g oraha
 - Sol
 
Ostalo:
- Kruh ili pecivo
 - Povrće
 
Priprema:
- Prvo napravite pesto tako da stavite u mužar s drvenom drškom češnjak pa ga dobro istucite.
 - Zatim dodajte sol, listove bosiljka (oprane i osušene) pa potom pinjole, orahe i ribane sireve, a tek na kraju maslinovo ulje.
 - Pileća prsa zarežite tako da dobijete džep uzdužno po rubu mesa.
 - Začinite piletinu paprom pa dodajte četvrtinu mozzarelle i četvrtinu žlice crvene paprike, sol i papar.
 - Ispecite na tavi.
 - Kruh ili pecivo tostirajte, dodajte još vruću piletinu koju ste prethodno narezali, pesto i povrće po želji, pa poslužite toplo.
 
Dobar tek!