Slasni pileći sendvič dobit ćete spajajući samo dvije komponente - pesto i pileća prsa. Piletinu napunite mozzarellom, ispecite je na tavi, pustite da se sir rastopi, pa sve zajedno začinite pestom i povrćem po želji.
Prije slaganja sendviča, kruh ili pecivo svakako tostirajte kako biste dobili hrskavu koricu, a premazati ga možete i aromatiziranim ili običnim maslacem.
Kod pripreme pesta koristite začinsko bilje koje i sami najviše volite. Pesto od medvjeđeg luka idealan je odabir u ovo doba godine, no imate li kod kuće svježi bosiljak u teglici, ovo će biti sjajna prilika da u ruke uhvatite škare te ga dodate kombinaciji peciva i piletine.
Za pripremu piletine trebat će vam:
- 600 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 100 mozzarelle
- Prstohvat crvene paprike
- Sol, papar
Za pripremu pesta trebat će vam:
- 50 g bosiljka, medvjeđeg luka ili nekog drugog svježeg začina
- 250 maslinovog ulja
- 80 g parmezana
- 70 g pecorino sira
- 2 režnja češnjaka
- 70 g pinjola ili indijskih oraščića
- 70 g oraha
- Sol
Ostalo:
- Kruh ili pecivo
- Povrće
Priprema:
- Prvo napravite pesto tako da stavite u mužar s drvenom drškom češnjak pa ga dobro istucite.
- Zatim dodajte sol, listove bosiljka (oprane i osušene) pa potom pinjole, orahe i ribane sireve, a tek na kraju maslinovo ulje.
- Pileća prsa zarežite tako da dobijete džep uzdužno po rubu mesa.
- Začinite piletinu paprom pa dodajte četvrtinu mozzarelle i četvrtinu žlice crvene paprike, sol i papar.
- Ispecite na tavi.
- Kruh ili pecivo tostirajte, dodajte još vruću piletinu koju ste prethodno narezali, pesto i povrće po želji, pa poslužite toplo.
Dobar tek!