Gulaš je pravi specijalitet koji podnosi stvarno razne varijacije, a među omiljenijima je svakako juneći. Možeš ga jesti samog ili kombinirati s nečim poput njoka - izbor je tvoj...
Hladnije dane teško možemo zamisliti bez toplog jelana žlicu. Ovaj gulaš popularan je diljem svijeta, dobio je i razne inačice, a ovaj nam se učinio najboljom varijantom za ove prve hladne dane.
Naime, pikantno nas uvijek zagrije i nekako baš paše i našem želucu i obrazima koji se zarumene od hladnoće. Kad želiš nešto konkretno, ali na žlicu, pikantni gulašje stvarno dobar izbor!
Još je bolje kad se vratiš kući s hladnog, ledenog zraka vani, pa ga nađeš toplog na štednjaku. Dobra stvar je to što ga možeš pripremiti dan ranije, pa začas podgrijati.
Osim toga, možeš ga kombinirati s njokima, pa čak i nekim verzijama tjestenine. Možda je baš ovo tvoje novo omiljeno jelo na žlicu.
Pikantni gulaš
foto: Widya/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Pikantni gulaš
25 MIN
pripreme
60 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Juneći but
500
g
Luk
2
kom
Mrkva
150
g
Suncokretovo ulje
20
ml
Nasjeckana rajčica iz konzerve
250
g
Mljevena paprika - ljuta
1
žličica
Ajvar
1
žlica
Češnjak
1
kom
Ljuta papričica
0,50
kom
Koncentrat rajčice
1
žlica
Gustin (Kukuruzni Škrob)
0,50
žlica
Listići svježeg peršina
1
žlica
Sol
Papar
Postupak
Na ulju poprži junetinu narezanu na manje kocke. Dodaj nasjeckani luk i naribanu mrkvu.
Pirjaj oko 5 minuta, makni s vatre i umiješaj koncentrat rajčice, mljevenu papriku i protisnuti češnjak.
Vrati na vatru, dodaj nasjeckanu čili papričicu i rajčice, posoli i popapri. Dodaj 8 dl vode (ili goveđeg temeljca) i kuhaj poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša.
Po potrebi dolij još vode. Škrobno brašno razmuti u malo hladne vode i umiješaj u juhu. Kratko prokuhaj, umiješaj ajvar i pospi nasjeckanim peršinom.