gastro postao
                                            
                                        
                                    Ako želite laganiju verziju pizze, pizza od lisnatog tijesta je pravi izbor.
                                
                                
                                    
                                
                                Volite pizzu? Onda će vam se svidjeti i ova "varijacija na temu"! Ako niste vješti u pripremi tijesta možete se poslužiti i malom varkom, odnosno kupovnim lisnatim tijestom. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka.
Lisnato tijesto, pasirana rajčica, mozzarella i korak ste do slasne pizze!
Potrebno vam je:
- 300 g lisnatog tijesta
 - 0.25 šalica pasirane rajčice
 - 1 mala žlica origano
 - 1 šalica mozzarelle
 - 1 žlica parmezana
 - sol
 - papar
 - brašno
 
Priprema:
- Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto.
 - Premažite ga umakom od rajčice. Pospite origanom i mozzarellom. Dodajte i parmezan. Dobro začinite solju i paprom.
 - Ostavite u hladnjaku na oko 15 minuta poklopljeno prozirnom folijom. Ugrijte pećnicu na 200°c.
 - Obložite lim za pečenje papirom i pecite 20 minuta. Ostavite da odstoji pet minuta prije posluživanja.