gastro postao
Ako želite laganiju verziju pizze, pizza od lisnatog tijesta je pravi izbor.
Volite pizzu? Onda će vam se svidjeti i ova "varijacija na temu"! Ako niste vješti u pripremi tijesta možete se poslužiti i malom varkom, odnosno kupovnim lisnatim tijestom. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka.
Lisnato tijesto, pasirana rajčica, mozzarella i korak ste do slasne pizze!
Potrebno vam je:
- 300 g lisnatog tijesta
- 0.25 šalica pasirane rajčice
- 1 mala žlica origano
- 1 šalica mozzarelle
- 1 žlica parmezana
- sol
- papar
- brašno
Priprema:
- Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto.
- Premažite ga umakom od rajčice. Pospite origanom i mozzarellom. Dodajte i parmezan. Dobro začinite solju i paprom.
- Ostavite u hladnjaku na oko 15 minuta poklopljeno prozirnom folijom. Ugrijte pećnicu na 200°c.
- Obložite lim za pečenje papirom i pecite 20 minuta. Ostavite da odstoji pet minuta prije posluživanja.