Najave 07. veljače 2019.

Chef's stage: Drugo izdanje kongresa gastronomije i ugostiteljstva

foto: chef's stage
gastro postao gastro.24sata.hr
I ove godine Šibenik će imati čast ugostiti brojna imena svjetske i domaće gastronomske scene

Pripreme za drugo izdanje Chefs´Stagea - internacionalnog kongresa gastronomije i ugostiteljstva u punom su jeku. Naime, 18. i 19. ožujka Šibenik će još jednom postati gastronomska pozornica koja će ugostiti brojne domaće i strane chefove. Ove godine u prodaji su jednodnevne i dvodnevne ulaznice, koje su po earlybird cijenama dostupne do 18.2, a mogu se kupiti preko Entrio sustava. Organizatori nam otkrivaju prvi dio sudionika koji će se naći ondje pa krenimo:

David Skoko jedan je od najtraženijih hrvatskih chefova. Javnost je zaintrigirao kad je, prije sad već desetak godina, pripremao maštovita i vrlo zanimljiva riblja jela u obiteljskoj konobi Batelina. Briljantne kreacije na tanjuru, posvećenost namirnici i prepoznatljiv stil nedavno su pomogli i da postane prvi Hrvat na 24 Kitchenu, što je za njega bilo ostvarenje jednog od snova. Intenzivno radi na popularizaciji ribljih jela kako bi se ista češće konzumirala u domovima, ali i školama.

 | Author: chef's stage foto: chef's stage

Ona je u restoranskoj kuhinji zapravo - oduvijek. Marina Gaši je od vrlo ranog djetinjstva vrlo involvirana u gastronomiju, a njen obiteljski restoran još je 80-tih godina prošlog stoljeća nudio jela od sirove ribe. Intuitivnost za slaganje okusa očito joj je zapisana u genetskom kodu, a kombinacije slaže po nekom svom unutarnjem osjećaju. Chefica je i vlasnica restorana Marina kojeg vodi sa svojim partnerom Davorom pa je njihova oaza ubrzo postala prepoznatljivo mjesto za riblje specijalitete kako u Istri tako i šire.

 | Author: chef's stage foto: chef's stage

Što se tiče stranih imena, Maksut Askar je i ove godine dio Chefs´ Stage obitelji. Cijelu je svoju karijeru posvetio anatolskoj kuhinji u koju su utkane njegove emocije i sjećanja na djetinjstvo. Trenutno je chef i vlasnik restorana "Neolokal" gdje je fokus na modernom zaokretu tradicionalne kuhinje.

 | Author: chef's stage foto: chef's stage


Julia Jaksic, ekspert na području bistronomije - porijeklom Karlovčanka, također ponovno dolazi na Chefs´Stage. Ta neka tajna veza između Chefs´Stagea i Julije stvorila se na kongresu još prošle godine tim više što postoji i emocionalna povezanost s rodnim krajem. Trenutačno vodi Cafe Roze, a od prijašnjih angažmana svakako vrijedi istaknuti poziciju glavne chefice u restoranima Employees Only New York u Singapuru i Miamiju te poziciju konzultantske chefice poznatog njujorškog restorana Jack’s Wife Freda.

Miroslav Uskoković jedan je od ponajboljih slastičara koji živi i radi u New Yorku više od 20 godina, a od 2013. je pastry chef u Gramercy Tavernu. Godine 2015 uvršten je na listu Top Ten Pastry Chefs in North America in 2015. Prošle godine postao je dio obitelji Chefs´Stage, a ove godine ponovno nam dolazi prenijeti svoja znanja i iskustva za koja ne sumnjamo kako će biti vrijedna posjete.

 | Author: chef's stage foto: chef's stage

Ove godine Chefs’ Stage ima čast ugostiti jednu od najvećih i najvažnijih chefica na svijetu – Elenu Arzak! Ljubav prema kuhanju naslijedila je po obiteljskoj liniji, a dugogodišnje je glavno lice restorana „Arzak“, koji drži 3* Michelin još od 1989. godine. Restoran Arzak smješten je u srcu meke svjetske gastronomije – San Sebastianu pa ćemo zasigurno saznati kako je moguće lokalnom gastronomijom stvoriti turističku destinaciju. Zanimljivo je spomenuti kako je svojevremeno baš Elena Arzak bila mentorica Rudolfa Štefana, domaćina Chefs’ Stagea.

„Želja nam je otvoriti određena pitanja iz svijeta gastronomije i ugostiteljstva kako bi hrvatska gastronomija napravila korak naprijed, a to je jedino moguće uz zajedničke snage“, izjavio je Rudolf Štefan, chef i vlasnik restorana Pelegrini te idejni začetnik Chefs’ Stagea.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.