Najave 12. siječnja 2024.

Goveda na farmi Marka Zuckerberga piju pivo!

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg pokrenuo je farmu angus i wagyu goveda na Havajima foto: REUTERS, DPA/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Kreator Facebook Mark Zuckerberg objavio je na Instagramu kako je pokrenuo organsku proizvodnju wagyu i angus goveda. Za njih sam proizvodi i hranu te pivo koje piju, a na farmi uzgaja i organski đumbir i kurkumu

Kreator Facebooka Mark Zuckerberg ne želi više živjeti samo od virtualnog, okrenuo se i konkretnim stvarima. Naime, na svojoj farmi na Havajima počeo je uzgajati goveda te je njegov cilj ponuditi "jednu od najkvalitetnijih govedina na svijetu".

Vijest o svom novom (gastro) biznisu 39-godišnji Zuckerberg je objavio na svom Instagramu, uz fotografiju na kojoj jede veliki steak. Otkrio je i da na farmi Ko'olau uzgaja pasmine angus i wagyu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

"Moja goveda jest će samo vrhunsko – makadamiju, koju uzgajamo na farmi, te piti pivo napravljeno također na farmi. Svakoj kravi potrebno je godišnje od 2200 do 4500 kilograma hrane, tako da smo posadili puno hektara drveća makadamije.

U sadnji drveća pomogle su moje kćeri. Još smo na samom početku, no vjerujemo da ćemo svake nove sezone biti sve bolji. Od svih mojih projekata, ovaj je definitivno najukusniji“, poručio je Zuckerberg.

Osim što uzgaja stoku te hranu za stoku, Zuckerberg na svojoj farmi, uz ostalo, uzgaja i organski đumbir i kurkumu, a ima i poseban dio gdje se bavi održavanjem lokalnih biljnih vrsta. Baš nas zanima po kojoj će cijeni prodavati svoje vrhunsko meso.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.