Najave 05. veljače 2024.

Hell's Kitchen - od smijeha do suza, svi emotivni trenuci novog kulinarskog showa

Hell's Kitchen Hrvatska
Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL
gastro postao gastro.24sata.hr
U prve 3 epizode, koje smo gledali prošli tjedan, bilo je lijepih trenutaka, pohvala i smijeha, ali i puno teških trenutaka i suza. Također, show "Hell's Kitchen Hrvatska" je u petak napustio i prvi natjecatelj - Dragomir

Novi RTL-ov show "Hell's Kitchen Hrvatska" počeo je s emitiranjem prošli tjedan, a sljedeća epizoda, koja donosi novi nominacijski izazov timova na rasporedu je u srijedu od 21.15 sati na RTL-u. Već u prve tri epizode gledatelji su imali prilike vidjeti tri dinamična zadatka koja su donijela adrenalin, kreativnost, stres, podjelu kandidata u crveni i plavi tim, nominacije, međusobne tenzije, ali i prvo ispadanje Dragomira.

 

Hell's Kitchen Hrvatska Možda vas zanima... "Hell's Kitchen Hrvatska" prvi je napustio Dragomir! Najave

 

Pohvale, pokude, osmijesi i suze radosnice

Osim pritiska i početne neopuštenosti te kikseva u zadacima, prvi su dani "Hell's Kitchen Hrvatska" avanture donijeli i osmijehe Toma Gretića, nova prijateljstva, ali i suze radosnice.

Tako su gledatelji već u prvoj epizodi mogli pratiti pripremanje i ocjenjivanje autorskih jela kandidata kojima su morali najbolje prezentirati sebe kao kuhara, ali i kao osobu. 22-godišnji Dominik Kovačićek je poslužio rižoto Gljiva by Gari, a svoju je kreaciju detaljno opisao ispred chefa Gretića.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

''Pa ti zvučiš kao chef kuhinje! Treba vjerovati u svoje jelo, svi slušajte ovo'', Gretić je bio zadovoljan, a nakon kušanja pozvao ga je bliže sebi i s osmijehom mu stisnuo ruku te mu čestitao.

''Samo mi je pružio ruku! Primiti ruku od takvog čovjeka je stvarno zadovoljstvo!'', oduševljen je bio mladi natjecatelj.

Okusi koji su iznenadili čak i Gretića

Njemu uz bok u prvom je izazovu bio i 24-godišnji Vehid Šaldić. Prema njegovoj kombinaciji ribe, gljiva, kestena i šafrana chef Gretić bio je u najmanju ruku skeptičan. Chef je pozvao i Dominika kako bi procijenio Vehidovo jelo, a Dominiku se svidjelo.đ

''Ne volim donositi zaključke unaprijed nikad. Kad sam čuo što radiš, bilo mi je interesantno, ali čudno... Taj šafran me brinuo stravično...Tu fali samo – kapljica kiseline. Dajte si ruku, dečki, najbolji ste dosad!'', kazao je Gretić.

Njihov uspjeh ostali kandidati popratili su pljeskom i čestitkama, pokazavši tako da ljubomore među njima nema.

 

Gordon Ramsay Tom Gretić Možda vas zanima... Tom Gretić postaje hrvatski Gordon Ramsay! Najave Hell's Kitchen Možda vas zanima... Kandidati showa "Hell's Kitchen Hrvatska": Evo što se događa kad chef Tom Gretić dođe kod vas Najave

 

Eminine suze zbog suradnje s Gretićem

No prve epizode nisu prošle ni bez suza. Naime, prije večere za goste restorana, chef Gretić objasnio je timovima kako će izgledati jelovnik koji će posluživati, a nekoliko jela sam je pripremio pred kandidatima. Pažljivo i koncentrirano pratili su kandidati svaki pokret svog chefa, a najviše je ganuta bila Emina iz Visokog.

''Naš chef Gretić je maestralan'', oduševljeno je prezentaciju kuhanja pratila Emina pa zaplakala od sreće, jedva izgovorivši, ''Dosad nisam imala prilike raditi sa chefovima ovolikog znanja, to je pobjeda za mene''.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

Od neznanaca do složnih timova u par sati

Podjela u timove, natjecateljski duh i spavanje u zajedničkoj spavaonici kandidate su natjerali da se zbliže samo nekoliko sati nakon upoznavanja. Unatoč pogreškama u kuhinji i Damirovoj samouvjerenosti koja je ''crvene'' koštala pobjede u drugom zadatku, pokazali su kako znaju igrati timski već od prvog dana pa su sve nesuglasice završile konstruktivnim razgovorom.

''Nema tu puno razmišljanja, svi zeznemo, znaš kako to ide... Zezneš, baciš, napraviš drugo. Danas imamo novu priliku, napravi nešto što ćete pokazati u boljem svjetlu'', bodrio ga je Roko Ćibarić prije novog zadatka.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

''Pričali smo svi zajedno nakon izazova, smirili tenzije, mislim da bismo mogli rasturiti'', Sara je nahvalila svoje crvene.

''Samo zajedno možemo ići dalje, mi moramo prvo pobijediti kao tim'', kazala je i svojim ''plavima'' Marjana Tikel.

A hoće li se ova timska igra nastaviti i dalje, tko će oduševiti chefa Gretića i što donosi novi nominacijski izazov, gledatelji će vidjeti već u srijedu od 21.15 sati na RTL-u u showu ‘Hell’s Kitchen Hrvatska’. Nova epizoda dostupna je i dan ranije na streaming platformi Voyo.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.