Najave 28. kolovoza 2019.

Zagreb uskoro dobiva prvi Muzej čokolade! Tko se krije iza Muzeja?

foto: Facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovog listopada na čokoladnu mapu upisuje se i Hrvatska jer se u Zagrebu otvara prvi Muzej čokolade i jedva čekamo zaviriti u slatko carstvo koje će se nalaziti u Varšavskoj ulici.

Iako točnih informacija još uvijek nema, Muzej čokolade Zagreb na službenom Facebook profilu otkrio je kako otvorenje možemo očekivati krajem listopada ove godine. 

Na adresi Varšavska 5 u listopadu će se otvoriti Muzej čokolade, prvi takav u Zagrebu, sudeći prema najavama na njihovoj službenoj Facebook stranici. Vijest je to koja je nas, a vjerujemo i vas razveselila i uljepšala nadolazeću jesen u gradu. Kako stoji u opisu, bit će to tematski park posvećen čokoladi, njenom povijesnom, geografskom i kulturološkom značaju.

 | Author: Facebook foto: Facebook

Kroz interaktivan pristup, u Muzeju čokolade svim posjetiteljima bit će omogućen put kroz vrijeme i prostor, podražavajući im pritom osjetila vida, mirisa, dodira, sluha i naravno, okusa. Osoblje će vas između ostalog naučiti koji trik – kako prepoznati pravu čokoladu od ‘šećerne table’ i načinima obrađivanja. Ako je i vama, baš poput nas, ova vijest uljepšala čitav mjesec, za sve aktualnosti pratite njihovu Facebook stranicu.

A tko se krije iza Muzeja čokolade? Na ideju o otvaranju Muzeja čokolade došli su Ružica Božić Cerovac i njezin suprug. "Na ideju smo došli jer smo kao i većina ljudi, suprug i ja, ljubitelji čokolade. Obilazeći europske muzeje čokolade bili smo često pomalo nezadovoljni pristupom toj interesantnoj namirnici, često je bila pomalo dosadna priča o njenom nastanku unatoč nastojanjima da bude interesantna. Došli smo na ideju kroz jedan drukčiji pristup približiti publici njenu povijest i razvoj", rekla nam je Ružica. 

"Muzej čokolade Zagreb je tematski park posvećen čokoladi, njenom povijesnom, geografskom i kulturološkom značaju. Kroz interaktivan pristup te iznimnu scenografiju koju potpisuje Željka Zrnić, povest ćemo posjetitelje na put kroz vrijeme i prostor, podražavajući im osjetila vida, mirisa, dodira, sluha i naravno okusa", otkriva Ružica. 

Svi ljubitelji čokolade u trgovini Muzeja imat će i priliku za kupnju proizvoda iz asortimana malih hrvatskih čokolatijera. Želja im je povezati istinske zaljubljenike u čokoladu s iskusnim proizvođačima ove iznimne namirnice.
 

 | Author: Facebook foto: Facebook

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.