Najave 17. veljače 2023.

Let 3 nazdravlja isključivo uz ŠČ! pivo

ŠČ pivo
ŠČ pivo pozornost je dobilo tek nakon pobjede Leta 3 na Dori foto: Goran Kovačić/PIXSELL, Lepi Dečki Brewery
gastro postao gastro.24sata.hr
ŠČ! pivo nastalo je u suradnji Mrleta i pivovare Lepi dečki iz Čakovca, a riječ je o blond aleu sa 4,1 % alkohola

Ovogodišnji predstavnici Hrvatske na Eurosongu, riječki bend Let 3 svojom pjesmom "Mama ŠČ!" izazvali su brojne reakcije, a video s nastupa na Dori na YouTubeu bilježi rekorde gledanosti. Slično bi se moglo dogoditi i sa ŠČ! pivom koje je zapravo u prodaji prisutno već od ranije, no nije dobilo medijsku pozornost sve do pobjede Leta 3 na Dori u Opatiji proteklog vikenda. Pivo je frontmen benda Damir Martinović Mrle već ranije kreirao s Danijelom Radekom iz pivovare Lepi dečki iz Čakovca.

 | Author: Instagram @mrle.let3 Mrle i njegovo ŠČ pivo foto: Instagram @mrle.let3

"Kliknuli smo nakon koncerta koji su ovdje kod nas imali 2021. godne. Mrle je već bio krenuo s nekim ŠČ! proizvodima, ali je htio i pivo", rekao je Danijel Radek za Večernji list i dodao kako su prošle godine osmislili i drugo pivo - RiČku koju su prošle godine predstavili na koncertu Leta 3 u Čakovcu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepi Dečki (@lepideckibrew)

ŠČ! je lagano blond ale pivo s malim postotkom alkohola, 4,1 %. Ovo Mrletovo pivo može se kušati u nekoliko zagrebačkih lokala, te kupiti primjerice u rokerskom Rockmarku, a može se naručiti i u web shopu pivovare Lepi dečki iz Čakovca. Naručuje se karton od 20 boca zapremine 0,5 l po cijeni od 44 eura (2,20 eura po boci), što uključuje povratnu naknadu.

Drugo Mrletovo pivo nastalo u suradnji s Lepim dečkima, RiČka opisuje se pak kao prvo žensko pivo u koje su zaljubljeni svi muškarci, a riječ je o crvenom ale pivu sa 4,6 % alkohola. Potražnja je velika, a hoće li ostati dovoljno količina za plasman na europsko tržište tijekom nastupa Leta 3 na Eurosongu, vrijeme će pokazati ;)

 | Author: Instagram @mrle.let3 RiČke pivo, drugo pivo iz suradnje Mrleta i pivovare Lepi dečki. Riječ je o red aleu sa 4,6 % alkohola foto: Instagram @mrle.let3

 

Možda vas zanima... Sve hrvatske pivovare 17: Međimurski Lepi Dečki, Čakovec Kolumne

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 16:45 17. Veljača 2023.

    Sc pivo