Najave 28. rujna 2023.

Na Dolac se vraća Marin Rendić s nečim posebnim!

Chef Marin Rendić
Chef Marin Rendić foto: Slavko Midžor/PIXSELL; iStock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako netko još uvijek ne zna - petkom jedemo na Dolcu, jer sve do kraja listopada, svakog sunčanog petka, održava se PLACe Market. Ovog petka, uz ostale sudionike, stiže i chef Marin Rendić koji priprema suckling pig

PLACe Market nacionalni je projekt revitalizacije tržnica koji je od svog početka u travnju donio jednu sasvim novu energiju u domaći street food. Osim što je uspio u svojem naumu oživljavanja tržnica diljem Hrvatske nakon radnog vremena, uspio je pokazati da se u formi street fooda može kuhati gotovo sve.

PLACe Market | Author: PLACE market PLACe market foto: PLACE market  | Author: PLACE market PLACe market foto: PLACE market

Poznata imena

Projekt koji se i dalje svaki sunčani petak održava na Tržnici Dolac od 18 sati u svojim je redovima okupio respektabilna chefovska imena koji petkom kupuju i kuhaju na Dolcu. Marin Rendić uime svog Bistroa Apetit, Mario Mihelj, Katarina Vrenc iz Sopala, Ivana Bekavac, Christian Misirača iz Nautic cuba Pojoda, Igor Gudac iz Brooma 44, Branko Kusovac iz Al Dentea, ali i ekipa Gastronomada, restorana Tač, Soi fusiona, Meat the Kinga, Vinkla, Bistroa Točkica, La Centrala, Poha, Proofa33, Boogie Laba, Rougemarina, Poke Pokea, Cunamija, slastičarnice Amelie, Ferdinand knedli, Cufte, Begs plant baseda i Bistroa Market.

 | Author: PLACE market PLACe market foto: PLACE market  | Author: PLACE market PLACe market foto: PLACE market

Slasna iznenađenja

Ponuda petkom je zaista raznolika – od graha, tjestenine u parmezanu, panuozzo sendviča s porchettom i oradom u savuru, štrukli, dagnji na buzaru, srdela na grillu, soparnika, bučnice, odstajanih steakova, pašticade, skradinskog rižota, paelle, sushija, poke zdjela, raznih ćufti do slatkog poput carskog drobljenca, knedli i međimurske gibanice.

S obzirom na to da chefovi i ugostitelji prate sezonu i brinu se da ponuda iz petka u petak bude obogaćena nečim novim, ovaj petak nas na meniju čeka nekoliko vrhunskih specijaliteta. Chef Marin Rendić iz Bistroa Apetit by Marin Rendić se nakon kraće pauze, vraća na Dolac sa savršenim street food proizvodom – suckling pigom.

 | Author: PLACE market PLACe market foto: PLACE market  | Author: PLACE market PLACe market foto: PLACE market

Radi se o još uvijek dojenim baby prašćićima s hrskavom kožicom i mekanim mesom. Chef Rendić praščića će napraviti na svoj signature način, a budući da je količina ograničena sigurni smo kako će ovaj specijalitet brzo nestati iz ponude.

Ali nije to jedini novitet, Broom 44 i chef Igor Gudac radit će tramezzin sa svinjetinom te flat bread sa cvjetačom, chef Christian Misirača za Nautic club Pojodu uz svoje tradicionalne fritule s janjetinom na kremi od graška, ovaj put pripremati će i oslić uz krumpir salatu, a Vinkl u svoju ponudu uz puricu s mlincima, uvodi i sarme.

 

PLACe market Možda vas zanima... Ovog petka na Dolac stižu i nova lica s finom hranom Špajza

 

Svi ovi već samo nabrojani specijaliteti sigurno su učinili da ste gladni, a mi vam samo možemo reći – petkom jedemo na placu! Vidimo se na Dolcu! Projekt je realiziran u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, TZ Zagreb, TZ Split, TZ Splitsko-Dalmatinske županije, te partnerima Cocktom, Jamnicom, Staropramenom, G3, PBZ Cardom i Nexijem.

 | Author: PLACE market PLACe market foto: PLACE market  | Author: PLACE market PLACe market foto: PLACE market  | Author: PLACE market PLACe market foto: PLACE market  | Author: PLACE market PLACe market foto: PLACE market

 

PLACe market Možda vas zanima... PLACe market u petak se vraća na Dolac! Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.