Najave 31. ožujka 2018.

Novi Skuhatćute s više od 100 proljetnih recepata

foto: Skuhatćute
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u najslasnijem Uskrsu uz najbolje recepte za proljetni ručak i mirisne slastice

Nakon 'slasnog zimskog sna' i uživanja u teškoj hrani, vrijeme je za gastronomsko buđenje. S jačim zrakama sunca stižu nam još veći užici na tanjuru. Novi Skuhatćute donosi vam više od 100 proljetnih recepata na raskošnih 100 stranica, u kojima kulinarske tajne otkrivaju vrhunski chefovi i majstori slastičarstva.

Ne znate što za ručak? Inspirajte se receptima poznatog chefa Marina Medaka - uživajte u najslasnijem rižotu sa šparogama, woku s kozicama, njokima od cikle s ricottom... Svakako isprobajte i moderna riblja jela chefa Zirojevića koji je oduševio i poznate face poput Beyonca i Bona Voxa. Počastite se carpacciom ili kompotom od tune, oduševite goste 'malim gradelama' na stolu... 

 | Author: Ivo Cagalj/PIXSELL foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Tu su i recept za rižot od kozica i šparoga, pitu od lososa, riblje rolice... Za tradicionalni uskrsni doručak pripremite najfiniju šunku u kruhu, a ručak obogatite kraljevskom janjećom krunom, kotletima s koricom od pistacija ili junećim odreskom u umaku od vina.

 | Author: Danijel Berković/PIXSELL foto: Danijel Berković/PIXSELL

Donosimo vam recepte za slasnu domaću 'spizu' splitske konobe Lučac, od punjenog pilećeg zabatka do rolica od brancina. Iz splitskog Toto's burger bara otkrili su nam kako napraviti najslasniji, a zdravi burger i burrito, a nutricionistice iz tvrtke Vitaminoteka smućkale su najfinije smoothieje protiv proljetnog umora.

Tu su i kokteli od kave, preporuke za lagana proljetna vina koja sjajno pristaju roštiljadama, kremaste juhe, ali i recepti za najbolji leskovački roštilj, od čevapčića do punjene vješalice iz restorana Magazinska klet. Otkrivamo kako je Michelinova zvjezdica pala u dubrovački restoran 360, a imamo i recepte.

 | Author: Veronica Arevalo foto: Veronica Arevalo

Morana i Domagoj, pobjednici kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj, otkrivaju svoje najbolje proljetne recepte za svaki dan – od domaće tjestenine s najslasnijim pestom do prefine pizze sa šparogama. Tu su i ideje za kompletni ručak u zdjeli za salatu. Donosimo i recepte za neodoljive kolače slastičara Roberta Hromalića, od cheesecakea od malina do kolača od višnje s čokoladom.

 | Author: Danijel Berković/PIXSELL foto: Danijel Berković/PIXSELL

Kao šećer na kraju tu su najslađe torte i kolači blogerice Sanje Mijac, poznate Domaćice. Uživajte u domaćim tortama od jagoda, brownieju s višnjama, predivnim i još ukusnijim 'cvjetnim' tortama...

Okusite proljeće na tanjuru. Skuhatćute je u prodaji po cijeni od 20 kuna. Požurite na kioske i pripremite najraskošniji uskrsni stol. U slast!

 

 | Author: Skuhatćute foto: Skuhatćute

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.