Najave 16. siječnja 2020.

Otvoren natječaj Budi Foodie za mlade zaljubljenike u gastronomiju

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Chef Rudolf Štefan i zaklada Budi Foodie najboljim mladim kandidatima omogućuju školovanje na svjetski poznatim institutima iz područja gastronomije i ugostiteljstva

Zaklada Budi Foodie otvorila je natječaj za drugu generaciju stipendista namijenjen mladim zaljubljenicima u gastronomiju u dobi od 16 do 26 godina. Prijaviti se mogu svi mladi gastronomski i ugostiteljski entuzijasti koji se žele razvijati i napredovati u području gastronomije, a san im je usavršavati svoja znanja na najboljim svjetskim institutima iz područja gastronomije i ugostiteljstva.

Zakladu Budi Foodie osnovao je chef Rudolf Štefan, nositelj Michelinove zvjezdice, u sklopu međunarodnog kongresa gastronomije i ugostiteljstva Chefs' Stage, čiji je organizator. Budi Foodie ima za cilj financiranje obrazovanja mladih gastronomskih i ugostiteljskih talenata na renomiranim svjetskim institutima, a vrsta edukacije i institut pomno se biraju za svakog kandidata posebno, kako bi edukacija što bolje odgovarala njihovim karakteristikama.

 | Author: Promo foto: Promo

Natječaj je otvoren od 15. siječnja do 5. veljače, a prijave se primaju putem obrasca na web stranici http://chefsstage.com/budi-foodie-chefstage/. Kandidate 12. veljače očekuje prvo testiranje u kuhinji Michelinovom zvjezdicom ovjenčanog restorana Pelegrini, a finalisti će biti poznati 19. veljače. Finale natječaja i proglašenje pobjednika dio su programa trećeg po redu kongresa Chefs' Stage koji će se održati u Šibeniku 16. i 17. ožujka 2020.

Budi promjena, Budi Foodie

„Budućnost uvijek leži u mladim ljudima. Ako želimo bolju budućnost, trebamo uložiti svoje vrijeme i znanje u mlade. Osim što ovi mladi ljudi to svojim trudom itekako zaslužuju, usput radimo i goleme iskorake za zajednicu - školujemo one najbolje i najtalentiranije bez dodatnog, a nekim obiteljima i nepremostivog, financijskog tereta. Duboko vjerujem da je to naš posao – učiniti dobro kad god možemo i svijet ostaviti boljim nego što smo ga našli“, rekao je svestrani chef Rudolf Štefan.

 | Author: Promo foto: Promo

Štefanova zaklada Budi Foodie prvoj je generaciji stipendista već osigurala vrhunska školovanja. Nikolina Putica je završila program školovanja Basic Cuisine na prestižnoj akademiji Le Cordon Bleu Istanbul i stažiranje u vrhunskom restoranu Neolokal kod poznatog chefa Maksuta Askara. Tibor Valinčić trenutno pohađa jednogodišnji program na jedinstvenoj talijanskoj akademiji Intrecci usmjeren na područje upravljanja i inovacija restorana. Marina Levak svoje usavršavanje u slastičarstvu nastavlja u svibnju, u cijenjenoj francuskoj školi Ecole Nationale superieure de patissierie - Ducasse & Thurie.

„Pozivam sve hrvatske tvrtke da nam se pridruže u financiranju zaklade Budi Foodie kako bismo zajedničkim trudom okrenuli trend odlaska mladih ljudi koji se u turizmu jako osjeća. Zajedno možemo iznjedriti novu generaciju stručnjaka koji će nakon svjetskog školovanja donijeti novu energiju i kreativnost u Hrvatsku gastronomiju i vratiti optimizam lokalnoj zajednici u kojoj će djelovati. Pridružite nam se, jednog ćemo se dana na to osvrtati kao na dan kada smo iskoračili i učinili razliku“, zaključio je chef Rudolf Štefan.

 | Author: Promo foto: Promo

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.