Najave 16. srpnja 2020.

Posjetili smo Fuliranje Jungle pod strogim epidemiološkim mjerama

foto: Martina Marić
gastro postao gastro.24sata.hr
Fuliranje Jungle otvorilo je svoja zelena vrata na Strossmayerovom trgu u Zagrebu. Ove godine održano je pod strogim epidemiološkim mjerama, hrana se nije posluživala na stolovima, već direktno na kućicama, ostavili smo svoje osobne podatke i kontakte, dezinficirali ruke između svakog obroka i usprkos svemu odgovorno se i dobro zabavili.

Jedan od najljepših zagrebačkih parkova u svoj je zeleni zagrljaj primio novi festival Fuliranje Jungle. Summer verzija Fuliranja nakon mjeseci izolacije privukla je mnogobrojne posjetitelje i turiste. Grad je opet živnuo, a mi smo više nego ikad željni dobrog društva, fine hrane i dobre glazbe. Ipak, izrazito je važno da se ponašamo odgovorno na svim javnim mjestima gdje dolazimo u bilo kakav kontakt s drugim osobama kako bi ih zaštitili.

Na svakom koraku nalazi se pult s dezinfekcijskim sredstvima za ruke, a ona se nalaze i na samim kućicama, tako da ruke možeš dezinficirati prije jela, nakon plaćanja i nakon jela. Na samom početku, ispunili smo upitnik s našim podacima i potpisali da nemamo temperaturu, potvrdili da se osjećamo dobro i da nismo bili u kontaktu s osobama zaraženim virusom SARS-CoV-2.

 | Author: Martina Marić foto: Martina Marić

Nakon toga krenula je zabava i opuštanje. Razne twistove i gastro varijacije na ljetnoj verziji Fuliranja pripremaju 4 vrsna gastro maga, Marko Palfi spravlja lagane tortilje, smokey burger, Better pizzu i street varijantu pilećih batkića, a Marin Medak priprema kombo u varijantama:  burger, pulled pork i pileći ražnjić s cous cous salatom. Tzatziki wrap, salata od hobe i ljetna verzija poznatih kobasica- tropic hot-dog odabir su Mate Jankovića, a slastičarski virtuoz, Robert Hromalić, zasladio je posjetitelje paletom prirodnih sladoleda uz jedan potpuno novi okus koji ti za sada nećemo otkriti. 

 | Author: Martina Marić foto: Martina Marić

Da se pivo odlično slaže sa street delicijama već je dobro poznato, a Staropramen svojim novim konceptom Staropramen Food Trucka ide korak dalje u pružanju sasvim novog doživljaja. Ovaj retro dizajnirani kamion u prepoznatljivoj zelenoj boji sa zlatnim detaljima oduševljava okusima i mirisima signature ponude jela by Marin Medak.

 | Author: Martina Marić foto: Martina Marić

Osim pivoljubaca, na svoje će doći i ljubitelji kvalitetnih vina koji će guštati u ponudi hrvatskih vinara, kreativnim koktelima i rakijicama na The Baru i razigranim GINovima na kućici GINgle Jungle.

 | Author: Martina Marić foto: Martina Marić

Moj osobni favorit na  ljetnoj verziji Fuliranja Jungle je definitivno Better pizza Marka Palfija koja me oduševila svojom svježinom i hrskavošću, a dodatna pohvala ide biorazgradivim čašama iz kojih smo pijuckali koktel Mango spritz na kućici GINgle Jungle koji u sebi sadrži mango i tekillu, tako lagan i kao stvoren za ljetne vrućine i ugodno druženje uz ritmove funka i housea.

 | Author: Martina Marić foto: Martina Marić

 

 | Author:

Dodatne informacije i sadržaji za sve posjetitelje

Legendarni graffiter Krešimir Golubić organizira za klince i klinceze od 10 do 15 godina radionice crtaonice u nedjelju 19. i 26.7. od 10 do 17 sati, a od 16 do 17 sati klinci će moći isprobati crtanje sprejevima na bazi vode. Svi klinci dobivaju i originalnu graffiti skicu autora sa svojim imenom ili nadimkom. Od organizatora smo saznali da se i odrasli mogu okušati u crtanju sa sprejevima što nas je posebno obradovalo.

Kreativna agencija Kokoš ili jaje pripremila je ljetnu varijantu slasnih zalogaja i pića & vrućih ljetnih ritmova u izvedbi sjajnih DJ’a. Uz već legendarne Ozrena Kanceljaka i Tomu Ricova DJ’irat će i predstavnici Hrvatske Funk Delegacije (Bocca Sofistifunk, D-Gree, Pips, Werft, Ilko Čulić), Pepi Jogarde iz Adriatic Coastinga, Jazzozo i William Collins te Edo Maajka sa svojim DJ setom. Iris MBM džunglom je zazelenio Strossmayerov trg,  a svi biljkoljupci moći će od 17. do 19.7 i od 24. do 26.7 odabrati biljke po akcijskim cijenama uz mnoštvo stručnih savjeta, dok će dječica naučiti ponešto o biljkama pričalicama. Zadnjeg dana Festivala, 26.7. prodavat će se i biljke izložene na Festivalu.

Fuliranje Jungle  partnerski podržavaju Jamnica, Coca-Cola i G3 Spirits, a Festival se održava uz poštivanje svih epidemioloških mjera.  Više informacija potražite na FB/Fuliranje i IG.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.