Najave 06. ožujka 2023.

Sve je spremno za WineRi, kvarnersku vinsku feštu

WineRi
festival će najaviti radionica "Decanteri s Kvarnera" koju će moderirati ambasadorice brenda Kvarner Wines, vrsne sommelierke Ines Matić Matešković, Lucija Matijević, Monika Neral, Martina Škarica i Marinela Mrkonja foto: WineRi Press
gastro postao gastro.24sata.hr
Ove godine na WineRi stiže više od 70 izlagača s više od 350 etiketa vina iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Domaćine predstavljaju vrijedni članovi Udruženja Kvarner Wines

Međunarodni eno-gastro festival WineRi koji organizira Udruženje Kvarner Wines održat će se u petak i subotu 10. i 11. ožujka u Kongresnom centru Exportdrvo u Rijeci, od 14:00 do 20:00 sati. Kao najava festivala će se u Zajednici Talijana Rijeka, u dvorani Circolo 9. ožujka u 18:00 održati radionica "Decanteri s Kvarnera" koju će moderirati ambasadorice brenda Kvarner Wines i vrsne sommelierke Ines Matić Matešković, Lucija Matijević, Monika Neral, Martina Škarica, Marinela Mrkonja.

 | Author: WineRi Press Na ovogodišnji festival WineRi stiže više od 70 izlagača s više od 350 etiketa vina iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije foto: WineRi Press

Ove godine WineRi se poklapa s prvim Women's Weekendom koji se istovremeno održava u Exportdrvu što će dodatno obogatiti sadržaj samoga sajma. Ovaj jedini riječki festival posvećen hrani i vinima ove godine, okuplja više od 70 izlagača s više od 350 etiketa vina iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije, dok će domaćine, Primorsko- goransku županiju predstavljati svi članovi Udruženja Kvarner Wines.

Kvarnersku vinsku reprezentaciju tako čine iz Zvoneće (Matulji) OPG Ružić s vinom Jarbola i s Kastva OPG Rubeša s vinima Plovanić (Belica), iz Vinodola Vinska kuća Pavlomir, s Vrbnika Kuća vina Ivan Katunar, Poljoprivredna zadruga Vrbnik, Vinarija Šipun, Poljoprivredna zadruga Gospoja, Katunar Estate Winery i Vinarija Nada.

 

Možda vas zanima... Pjenušavi Kvarner: Slijepo kušanje pjenušavih vina Kolumne

 

Ulaznica na festival će se naplaćivati 20 eura, dok je kaucija za čašu 5 eura. Festival, kao i svaki do sada, ima humanitarni karakter te će se novcem od prodaje ulaznica pomoći Udruzi Srce za nju koja skrbi o prijevozu žena oboljelih od karcinoma te će svi posjetitelji festivala moći prigodno donirati udrugu. Organizatori vjeruju da će ovogodišnji broj posjetitelja uvelike nadmašiti prošlogodišnji i da će festival postati mjesto susreta i okupljanja proizvođača s jedne strane, te vinskih profesionalaca, zaljubljenika u vino i vinski svijet i ugostitelja s druge strane.

 | Author: WineRi Press WineRi se po prvi put održava u Kongresnom centru Exportdrvo foto: WineRi Press  | Author: WineRi Press WineRi foto: WineRi Press

Udruge koje podržavaju festival su Udruga Žlahtina, Udruga Kvarnerska kvaliteta, Udruga Women on Wine i Hrvatski sommelier klub, te Hrvatski konzulat Europskog vinskog viteškog reda.

"Dobra hrana i dobro vino idu ruku pod ruku, a svaki turist želi isprobati autohtonu ponudu… Izlagači nisu jedni drugima konkurenti jer na turističkom tržištu Kvarnera ima dovoljno prostora za sve, a ovo je prilika da se proizvođači i ugostitelji približe jedni drugima", napomenula je dr.sc. Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera, jednog od sponzora festivala.

 

Vinski festivali Možda vas zanima... Sva važna vinska događanja koja ne želimo propustiti Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.