Najave 11. prosinca 2017.

Uskoro: 2. Salon pjenušavih vina u Zagrebu

foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon prošlogodišnjeg uspjeha, organizatori vas s ponosom i neskrivenim zadovoljstvom pozivaju na 2. Salon pjenušavih vina u Zagrebu - 2. veljače 2018. u hotelu Dubrovnik!

Premijerni Salon pjenušavih vina u Zagrebu s velikim je brojem vinara iz Hrvatske i Slovenije, koji su došli predstaviti pjenušava vina u prijestolnicu, i odazivom iznad svih očekivanja, još jedanput pokazao da su pjenušava vina pravi hit. I to ne samo za praznike i svečanosti, nego i za svaki dan, za sve prilike i združivanje s hranom. Salon u Zagrebu organiziran je po provjerenom modelu salona iz Ljubljane, uz partnera Radosne Prireditve, gdje je, tjedan dana nakon Zagreba, bio održan 4. Salon penečih vin.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Iako znamo da vino govori univerzalni jezik i povezuje ljude, veza Zagreba i Ljubljane bila je uspješnija od svih očekivanja, a broj posjetitelja bio je velik. Stoga su organizatori odlučili ustanoviti međunarodnu mrežu salona pjenušavih vina »Salon of Sparkling Wines« koja će se širiti (prvenstveno po regiji) i povezati prijestolnice preko pjenušavih vina.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Prvi salon iz mreže »Salon of Sparkling Wines« je 2. Salon pjenušavih vina Zagreb koji će u petak, 2.2.2018. otvoriti novu zagrebačku vinsku sezonu; tjedan dana kasnije, u petak 9.2.2018., 5. Salon penečih vin Ljubljana otvorit će sezonu ljubljanskih vinskih događanja. Oba salona održat će se u samom srcu prijestolnica – zagrebački u Hotelu Dubrovnik, a ljubljanski u Grand hotelu Union. Saloni će biti organizirani po istom modelu – okupit će najbolje proizvođače pjenušavih vina, njihove vrhunske pjenušce, odabranu kulinariku i brojne ljubitelje pjenušavih vina. Poruka i cilj Salona jest širenje i podizanje razine kulture pjenušavih vina - kroz izobrazbu te će stoga biti organizirane- besplatne vođene degustacije za posjetitelje. 2. Salon pjenušavih vina bit će otvoren od 15h – 21h.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Na salonu se očekuje 40-tak izlagača koji će svoja vina moći prijaviti na veliko međunarodno ocjenjivanje, zajedničko za oba salona: 2. Salon pjenušavih vina u Zagrebu i 5. Salon penečih vin u Ljubljani. Ocjenjivanje pjenušavih vina, najveće u regiji, održat će se u Ljubljani, a vina će ocjenjivati stručna hrvatsko-slovenska komisija. Priznanja najviše ocijenjenim vinima pojedinih salona će biti podijeljena na otvorenju salona.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Cijena ulaznice za posjetitelje iznosi 150kn/ 20 eura, u pretprodaji 120kn/ 16 eura (do 28.1.2018.). Ulaznice su već dostupne putem sistema Eventim te na svim prodajnim mjestima Eventima.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.