Najave 05. rujna 2023.

Vikend u Njivicama u znaku craft burgera i piva

Craft Beer & Burger Festival
Craft Beer & Burger Festival foto: Ivan Nenadić
gastro postao gastro.24sata.hr
Od 8. do 10. rujna Aminess Hotels & Resorts i Turistička zajednica općine Njivice organiziraju 3. Craft Beer & Burger Festival, tijekom kojega će se u restoranu La Gradela u Njivicama moći kušati ponajbolja hrvatska craft piva i burgeri

Puna tri dana ovoga rujna ljubitelji odličnih zanatskih piva i neodoljivih zalogaja na otoku Krku dolaze na svoje. Potaknuti sjajnim prijemom koji je lipanjsko izdanje izazvalo kod stanovnika i turista, Aminess Hotels & Resorts i Turistička zajednica općine Njivice od 8. do 10. rujna organiziraju 3. Craft Beer & Burger Festival, tijekom kojega će se u restoranu La Gradela u Njivicama moći kušati ponajbolja hrvatska craft piva i burgeri koje će pripremati vrsni kulinarski majstori.

Burger | Author: Valeria Boltneva/Pexels Na Craft Beer & Burger Festivalu bit će vrhunskih burgera u zanimljivim kombinacijama foto: Valeria Boltneva/Pexels

Na festivalskom repertoaru u petak i subotu 8. i 9. lipnja od 12 do 23 sata te u nedjelju 10. rujna od 12 do 16 sati naći će se raznoliki burgeri, od klasičnih do avanturističkih kombinacija, svaki s pažljivo usklađenim sastojcima. Izdvajamo premium juneći burger u crvenom pecivu sa slatkom kiselim umakom, brie sirom i rukolom, tuna burger u crnom pecivu s karameliziranim lukom, rajčicom i salatom, dvije vrste pulled pork burgera u brioš pecivu, a u ponudi su i vegetarijanske varijante burgera, praćenih sve popularnijim batatom.

Burgeri se u danima kasnoga ljeta slažu s osvježavajućim pićima, za koja su se na 3. Craft Beer & Burger Festivalu pobrinule zanatske pivovare iz cijele Hrvatske. Svoje vrhunske craft proizvode servirat će Nova runda, Bura, Primarius, Varionica i Zmajska pivovara, koje će piva točiti u festivalskim kućicama u okviru Aminessova hotelskog i camping resorta.

 | Author: Ivan Nenadić Craft Beer & Burger Festival foto: Ivan Nenadić

Osim za uživanje u izvrsnom gastronomskom sadržaju, festival u Njivicama prilika je i za druženje u opuštajućoj atmosferi koju će omogućiti animacijski sadržaji za djecu i za odrasle. Posjetitelje očekuju sportske igre, kreativne radionice, bojanje lica (face painting) i igre na otvorenom koje jamče dobar provod za cijelu obitelj, a bit će i puno dobre glazbe.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.