1321 prikaza 07. rujna 2016.

Neka jedu kolače: Jogurt biskvit s kupinama

Kolač s kupinama
Thinkstock
Nakon ručka, najslađe je opet jesti pa predlažemo ovaj brzi kolač s jogurtom

Sočno i brzo, bio bi kratki opis ovog kolača. Dok još ima svježih kupina, ubacite ih u ovaj kolač i uživajte u poslastici. U biskvitne kolače poput ovoga tekućinu dodajte prije snijega od bjelanjka. Umjesto jogurta možete staviti i mlijeko. Smjesu možete izliti i u dublji duguljasti kalup, ali ne do vrha jer će kolač tijekom pečenja narasti.

Sastojci:

  • 250g brašna
  • 3 jaja
  • 120g maslaca
  • 180g šećera
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 3 žlice tekućeg jogurta
  • limunova korica
  • 100g badema
  • 400g kupina
  • šećer u prahu za posipanje

 

Priprema:

  1. Četvrtasti kalup obložite papirom za pečenje. Pjenasto umutite žumanjke, šećer i maslac. Dodajte brašno promiješano s praškom za pecivo, jogurt i naribanu koricu limuna te sve izmiješajte.
  2. Na kraju istucite snijeg od bjelanjaka te ga kuhačom naizmjence s mljevenim bademima umiješajte u smjesu.
  3. Izlijte je u pripremljeni kalup pa oprane i ocijeđene kupine rasporedite po površini. Pecite kolač oko 30 minuta na 200 dok ne poprimi zlatno žutu boju. Kad se ohladi, po želji ga pospite šećerom u prahu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.