12. svibnja 2016.

Pratite ove trikove i postanite majstor u kuhanju

glazura
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako budete pratili ove savjete i trikove postat ćete pravi majstor u kuhinji.

Malo vrhnja za savršenu glazuru

Topite li čokoladu za glazuru za kolače, umjesto maslaca dodajte malo vrhnja za kuhanje pa ostavite na vatri još nekoliko minuta i miješajte. Čokolada će biti slatka, a neće se osjetiti "teška" aroma i okus maslaca.

začini | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Pratkični raspršivač za ulje

Kupite bočicu s raspršivačem i u nju ulijte ulje pa je upotrijebite kako biste ravnomjerno nauljili tavu, posude za pečenje itd. Ovako možete prskati i kruh ili začniti salatu.

Iznad štednjaka začini gube mirisnu aromu

Začine čuvajte na hladnom i mračnom mjestu, a nikako iznad štednjaka. Zbog vlage, vrućine i svjetla začini će izgubiti aromu.

Brzi umak za grickalice

Izmiksajte očišćene, svježe ili pasirane rajčice, zelene čili papričice, luk, češnjak, korijandar, sol i malo limetina soka. Poslužite uz čips ili grickalice prema želji. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.