Recenzije 25. lipnja 2021.

Samo neki od razloga zašto posjetiti Foodballerku

foto: Sandro Sklepić
gastro postao gastro.24sata.hr
U Zagrebu od 11. lipnja do 12. srpnja na zagrebačkom Tuškancu traje Foodballerka, popularni festival na kojem hlad obično zavlada već oko 17 sati

Odlična je to lokacija za chillanje s frendovima, imaju i kutak za djecu gdje ona mogu bezbrižno uživati u igri, stolni nogomet za zagrijavanje, a meni se najviše svidio rooftop na kojem se možeš zavaliti u ležaljku, stopalima vrtjeti po pijesku ili se ispružiti u viseću ležaljku i uživati u dobroj knjizi.

 | Author: Martina Medverec Martina Medverec, foto: Martina Medverec

Kad su nogometne utakmice zavlada sjajna navijačka atmosfera. No, budući da sam gurman, za oko su mi zapeli neki od specijaliteta i kokteli pa da vam predstavim one koji su mi se baš svidjeli.

 | Author: Sandro Sklepić foto: Sandro Sklepić

Asian Garden by Marko Palfi – ovdje sam probala skoro sve i nevjerojatno ali živa istina, sve mi je bilo ukusno. Izdvojila sam jedno „muško“ i jedno „žensko“ jelo.  Kobayashi je šiš kobas na twistani japanski način i preporučila bih ga muškima jer je dosta snažnog okusa, ali sočan da sočniji biti ne može, omotan finim mekim pecivom i začinima. Gyoze su pravo ljetno jelo, ravioli punjeni prefinim mesom, pravi zalogajčići kad svratite sa ženskom ekipom - odlični uz pivo, ali i koktele.

 | Author: Martina Medverec Gyoze, foto: Martina Medverec

El Toro ima najbolje pržene batate u svemiru; ako baš nisi gladna to je jedan od odabira s kojim nećeš pogriješiti. Ako ipak voliš klasiku, pommes frittes s odličnim umakom i začinima možeš probati na kućici Institut za burgere by Mate Janković. Od njih sam kušala i Scudetto - burger s bosiljkom i mekanim mirisnim mesom u pecivu koje zove na još. U ponudi imaju i dva okusno jača burgera koja će se svidjeti onima jako gladnima.

 | Author: Martina Medverec Prženi batati, foto: Martina Medverec

Šećer na kraju stigao je u obliku sladoleda pastry chefa i sladolednog čarobnjaka Roberta Hromalića – ti okusi pa još uronjeni u prefini lješnjak ili čokoladne mrvice, ili možda sorbetto – ma pravi okusni doživljaj koji ću dugo pamtiti.

Ne smijem zaobići niti prefine ljetne koktele. Cocktail bar A most unusual garden priprema Cherry kojeg će svaka žena voljeti, a klasičare očekuju mohito i ostali divni okusi. Ljubitelji gina sigurno će zastati, baš kao i ja, ispred kućice Gingle Bells a tamo mi je pažnju privukao skroz simpa koktel Skinny Beach – bez šećera kao stvoren za pripreme pred godišnji, što manje šećera to bolje.

 | Author: Martina Medverec Koktel, foto: Martina Medverec

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.