Recepti 03. listopada 2014.

Čokoladna toffee-pita

gastro postao gastro.24sata.hr
Volite li čokoladu, nema sumnje da ćete obožavati ovu pitu

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 121

Kora

  • 10 žlica maslac, slani
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije

Karamel

  • 1 šalica šećer, kristal
  • 5 žlica voda
  • sol

Glazura

  • 340 g čokolada za kuhanje
  • 2 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Priprema

  1. Izmiksajte maslac, šećer, jaja, vanilijin ekstrakt, brašno i sol. Umijesite tijesto i ostavite sat vremena u hladnjaku da se stisne.
  2. Razvucite tijesto i stavite ga u pobrašnjen kalup. Pecite 30-ak minuta na 180°c ili dok ne požuti.
  3. Karamel pripremite tako da ujednoj posudi zagrijete vrhnje, a u drugoj u vodi rastopite šećer. Kad smjesa sa šećerom poprimi žućkastu boju, maknite je s vatre i dodajte vrhnju. miješajući, ubacite i sol. Tu smjesu prelijte na pitu pa pustite da se dobro ohladi i stvrdne.
  4. Za glazuru razlomljenu čokoladu i sol stavite u posudu, a za to vrijeme zakuhajte vrhnje. Vrelo vrhnje prelijte preko čokolade i miješajte. Dok je smjesa još topla, prelijte je preko karamele.
  5. Pustite da pita odstoji na sobnoj temperaturi najmanje tri sata.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.