Recepti 08. lipnja 2015.

Consomme od jagoda, keks, sladoled od bosiljka

Consomme od jagoda, keks, sladoled od bosiljka
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Consomme od jagoda

  • 250 g jagoda
  • 2 žlica secera
  • 0.50 limuna(sok)

Sladoled od bosiljka

  • 1 zumanjak
  • 2 žlica secera
  • 150 ml vrhnja za slag
  • 50 ml mlijeka
  • 0.50 šaka bosiljka

Keks sa zrncima kakaa

  • 50 g brasna
  • 30 g maslaca
  • 1 žlica secera
  • soli
  • voda
  • drobljena kakao zrna

Ukrasi

  • sumske jagode
  • listici bosiljka
  • kandirane ljubicice

Priprema

  1. Zakuhati jagode zajedno sa šećerom i sokom limuna. Maknuti s vatre i ostaviti da se ohlade. Preko noći ih ostaviti u cjedilu i pustiti da se sok potpuno iscijedi bez pritiskanja jagoda.
  2. Za keks pomiješati sve sastojke i ostaviti u hladnjaku pola sata. Nakon toga razvaljati tijesto i posuti zrncima kakaa. Peći u zagrijanoj pećnici na 160°C 15-20min. Kada je na pola pečeno izrezati kekse i vratiti da se ispeće do kraja.
  3. Za sladoled aromatizirati vrhnje i mlijeko bosiljkom; zakuhati ga i ostaviti da se ohladi te ga potom zajedno s listovima bosiljka izmiksati. Dobivenu smjesu procijediti. Žumanjak tući sa šećerom i dodati mu smjesu bosiljka. Kuhati na pari dok se ne počinje zgušnjavati. (78°C) Ohladiti i ubaciti u aparat za sladoled. (Ili u zamrzivac uz povremeno mijesanje).
  4. Još jedan način serviranja Consomme od jagoda, keks, sladoled od bosiljka | Author: wynter foto: wynter

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.