Recepti 03. listopada 2014.

Debele palačinke

gastro postao gastro.24sata.hr
U smjesu za palačinke dodajte pržene komadiće slanine, peršin i mladi luk te ih ispecite na tavi

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 64

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.75 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 kom jaje kokošje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 vezica mladi luk
  • 1 žlica peršin, list
  • 50 g slanina suha (prerašt. mršava)

Priprema

  1. Dimljenu slaninu narežite na kockice, propržite na tavi da postane hrskava i izvadite rupičastom žlicom.
  2. Od brašna, mlijeka, jaja, soli, papra i vode napravite gustu smjesu za palačinke. Dodajte narezano povrće i prženu slaninu.
  3. U tavi zagrijte malo ulja i, kad je vruće, dodajte pola smjese. Povremeno podignite i pogledajte ako je počelo tamnjeti. Okrenite i nastavite pržiti drugu stranu oko tri-četiri minute.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.