Recepti Desert 15. svibnja 2024.

SAVRŠENO KREMASTO Torta s jagodama i kokosom

Desert
40 MIN
30 MIN
12
SREDNJE
Torta s jagodama i kremom od kokosa
Torta s jagodama i kremom od kokosa
foto: Diana Light/Pexels
Ova iznimno mekana torta s jagodama i kokosom sadrži posebno kremast nadjev od krem sira i kokosa, a ukrašena je svježim jagodama. Za nas je ovo savršen proljetni desert, ali i slatki i doručak

Ako do sada niste otkrili kombinaciju kokosa i jagoda onda stvarno ne znate što propuštate. Ova torta s jagodama i kokosom miriše na proljeće i osvojit će ti srce - na prvu žličicu. Iako se čini da je priprema komplicirana, zapravo je vrlo jednostavna ako slijediš naše jednostavne upute. 

Svojim svježim i maštovitim okusima ova torta s jagodama i kokosom spaja želju za svježim desertom, pripremljenim sa sezonskim voćem, s užitkom slatkiša tek izvađenog iz pećnice, koji je spreman pružiti veliko zadovoljstvo i sladak početak dana. 

Tiramisu s jagodama Možda vas zanima... Tiramisu s jagodama – desert koji svi volimo Recepti

 | Author: Diana Light/Pexels Torta s jagodama i kremom od kokosa foto: Diana Light/Pexels

Ne gasi ekran dok kuham

Torta s jagodama i kremom od kokosa
40 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Oštro brašno 300 g
  • Šećer kristal 50 g
  • Maslac 145 g
  • Kokosovo mlijeko 430 ml
  • Šećer kristal 220 g
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 50 g
  • Maslac 80 g
  • Sok od limete 125 ml
  • Korica limete 2 žlica
  • Žumanjak 6 kom
  • Jagode 500 g
  • Korica limete 2 žlica
  • Sok od limete 2 žlica
  • Šećer kristal 50 g
  • Vrhnje za šlag 500 ml
Postupak
  1. Stavi u posudu jagode, sok i koru od limete te šećer. Pomiješaj i ostavi da se marinira.


  2. Pomiješaj brašno, šećer i maslac te prstima izradi mrvice. Postupno dodaj 80 ml vode te mijesi dok tijesto ne postane kompaktno. Omotaj tijesto folijom te stavi na 30 minuta u hladnjak.


  3. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Izvaljaj tijesto na debljinu od 5 mm te njime obloži namašćeni kalup (promjera 23 cm) i rubove. Probodi tijesto više puta vilicom, prekrij papirom za pečenje i stavi 'utege' (npr. zrna graha) za pečenje naslijepo.


  4. Peci 20 minuta, a potom ukloni papir i 'utege' te peci još 10-15 minuta. Izvadi pečenu koru iz pećnice te ostavi da se ohladi.


  5. Zagrij u loncu 250 ml kokosova mlijeka i šećer te miješaj dok se šećer ne rastopi. U preostalom mlijeku razmuti škrob te uz stalno miješanje ulij u vruće mlijeko. Smanji vatru, dodaj maslac te snažno miješaj dok se maslac ne rastopi a mlijeko zgusne

    Dodaj sok i koru od limete te žumanjak, a potom kuhaj uz stalno miješanje 8-10 minuta na laganoj vatri. Premaži biskvit kremom te ostavi 2-3 sata u hladnjaku. Ukrasi tortu i posluži.


 | Author: Diana Light/Pexels Torta s jagodama i kremom od kokosa foto: Diana Light/Pexels

Ako ti se svidjela ova torta s jagodama i kremom od kokosa, isprobaj i sljedeće recepte s jagodama...

jagode, džem od jagoda Možda vas zanima... SKUHAJ I NAMAŽI Domaći džem od jagoda Recepti Sorbet od jagoda Možda vas zanima... Sorbet od jagoda – slatki kremasti užitak Recepti Možda vas zanima... Složenac od starog kruha i jagoda za doručak ili desert Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.