Recepti 29. studenoga 2016.

Torta od crnih palačinki i parfe-kreme

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Desert od crnih palačinki i fine parfe kreme, slatkiš je kojega nećete moći prestati jesti

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 360

Palačinke

  • 60 g čokolada sa 70% kakaa
  • 2 žlica maslac, slani
  • 3 kom jaje kokošje
  • 50 g šećer, kristal
  • 1 prstohvat sol
  • 300 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 5 g vanilin šećer
  • 2 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 160 g oštro brašno

Parfe - krema

  • 100 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 5 g žumanjak kokošji (sirovi )
  • 150 g šećer, kristal
  • 10 g vanilin šećer
  • 100 g zelatina
  • 600 ml vrhnje za šlag

Priprema

  1. Istopite maslac i čokoladu na pari uz miješanje. Maknite s vatre. u drugoj posudi istucite jaja pa dodajte šećer, sol, mlijeko, vanilin šećer, brašno i kakao. Miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Polako dodajte topljenu čokoladu pa promiješajte. Ostavite u hladnjaku pola sata.
  2. Za kremu namočite želatinu u toplome mlijeku. Pomiješajte žumanjke, šećer i vanilin šećer te kuhajte na pari. Dodajte želatinu, promiješajte i ostavite da se ohladi. Nakon toga dodajte istučeno vrhnje. Naizmjenično slažite palačinke i kremu. Ohladite i poslužite, a možete ukrasiti bananama, jagodama, ili topljenom čokoladom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.