Recepti 06. listopada 2022.

Food blogerica Slavica Šagolj otkriva recept za flat bread od samo 4 sastojka

Flat bread by Slavica Šagolj
gastro postao gastro.24sata.hr
Slavica Šagolj je dugogodišnja stilistica interijera i hrane, pa pogled na njezine recepte na društvenim mrežama izaziva zazubice na prvi pogled. Samo za missGASTRO otkrila nam je brzi i (nikad) jednostavniji recept za flat bread, odnosno za inačicu pizze na lepinji

Svatko tko pozna Zagrepčanku Slavicu Šagolj zna da osim izvrsnog humora obožava stiliziranje hrane i interijera. Dugogodišnja novinarka i suradnica brojnih magazina strastveno voli kuhati – u bilo koje doba dana i noći.

"Od mame Marije, koja je Slavonka, naučila sam sve o kuhanju ali s godinama sam nastojala svaki recept promijeniti i dati mu nešto moje. Ideje pronalazim na svakom koraku, najinspirativnije su naravno one na zagrebačkim tržnicama kada su bogate ponudom“, otkriva nam simpatična i uvijek nasmijana Slavica koja često nastoji pripremiti i najjednostavnija jela – idealna za sve koji nemaju puno vremena za kuhanje. No, nimalo im ne nedostaje kreativnosti.

 | Author: Food blogerica i stilistica hrane Slavica Šagolj

Baš poput ovog flat breada, u doslovnom prijevodu lepinje – no ona više sliči na pizzu. To što ima samo 4 sastojka ponovno dokazuje kako za ukusna i fina jela često ne treba dugo vremena ni previše sastojaka, pa se nadamo da ćeš i ti uživati u ovom receptu.

Riječ je o vrlo jednostavnom jelu koje je zaista lako napraviti. Flat bread sastoji se samo od četiri sastojka što olakšava pripremu ovog vrlo finog i aromatičnog jela.

Flat bread

Sastojci:

Za tijesto:

  • 300 g glatkog brašna
  • 200 g jogurta
  • pola žličice soli
  • žličica praška za pecivo

Za nadjev:

  • 150 g sirnog namaza
  • 100 g ricotta sira
  • 1 češanj protisnutog češnjaka
  • sol
  • 1 žlica usitnjenog bosiljka
  • 500 g mini rajčica
  • maslinovo ulje
  • parmezan

 | Author: Flat bread by Slavica Šagolj

Priprema:

  1. U dublju posudu stavi brašno, dodaj jogurt, sol i prašak za pecivo. Zamijesi tijesto. Tijesto ostavi u posudi, pokrij pamučnom krpom i ostavi da stoji oko pola sata.
  2. Tijesto izvadi iz posude te silikonskom lopaticom podijeli na 6 jednakih dijelova. Tavu u kojoj ćeš peći tijesto stavi na laganu vatru. Papirnati (kuhinjski) ručnik malo naulji pa njime premaži tavu.
  3. Tijesto na pobrašnjenoj podlozi tanko razvaljaj u veličini tave. Stavi tijesto u tavu i peci oko dvije minute, točnije dok tijesto ne nabubri. Zatim okreni i peci na drugoj strani oko 30 do 45 sekundi. Pečeno tijesto toplo stavi u pamučnu krpu. Ponavljaj postupak dok sve ne ispečeš.
  4. Za pripremu nadjeva uzmi jednu zdjelicu te stavi ricottu, sirni namaz i začine pa sve dobro izmiješaj. Namazom premaži pečeni kruh, dodaj koju kap maslinovog ulja te po vrhu posloži mini rajčice, nekoliko listića bosiljka i svježe ribanog parmezana.
Mini pizze Možda vas zanima... Mini pizze garantirano popravljaju raspoloženje! Recepti Ludo tijesto Možda vas zanima... Recept za ludo tijesto: Tijesto za sve, od pizza do krafni! Recepti Špageti pizza Možda vas zanima... SUPER SPOJ Špageti pizza s mini rajčicama i mozzarellom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.