Recepti 11. srpnja 2023.

Iznenadi ekipu originalnom pizzom s dagnjama

Dagnje
Prije stavljanja na pizzu, dagnje je dovoljno staviti u posudu vrele vode i pričekati da se otvore, pa nožićem povaditi meso foto: Anita Austvika/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Bilo ljeto ili zima, pizza je jedno od svima omiljenih jela. Ako se na tvom stolu nađe ova pizza s dagnjama, tvoje će društvo biti oduševljeno!

Dolazi ti društvo, a ne znaš što im pripremiti za laganu večeru? Biraj jelo za koje ti ne trebaju sati pripreme, a koje okusom priziva tople ljetne večeri – pizzu s dagnjama.

Sve što ti treba su očišćene dagnje, ali ni alternativa – druge svježe školjke – nije loša. Dovoljno je staviti ih u posudu vrele vode i pričekati da se otvore, pa nožićem povaditi i očistiti meso.

 

Dagnje Možda vas zanima... Kako brzopotezno očistiti dagnje? Špajza

 

Od ostalih sastojaka vjerojatno sve već imaš kod kuće, osim možda tijesta za pizzu, koje možeš kupiti u lokalnoj pekari ili u trgovini. Ili ga zamijesiti kod kuće.

 | Author: Christopher Farrugia/Unsplash Pizza - svima omiljeno jelo foto: Christopher Farrugia/Unsplash

Pizza s dagnjama

Sastojci:

  • 250 g očišćenih dagnji
  • 1/3 šalice sitno sjeckanog peršina
  • 1/4 šalice vrhnja
  • 1/2 šalice naribanog sira parmezana
  • 2 žličice origana
  • 2 češnja češnjaka, sitno naribanog
  • 1/2 žličice usitnjenih ljutih papričica
  • 1 žličica maslinova ulja
  • 2 žličice naribane limunove korice
  • 1 tijesto za pizzu

 

Novigradska dagnja Možda vas zanima... Novigradska dagnja pod zaštitom EU! Slavimo uz recept za dagnje na buzaru Špajza

 

Postupak:

  1. Pećnicu zagrij na 250 stupnjeva. Pomiješaj u zdjeli dagnje, peršin, origano, češnjak i ljute papričice. U posebnoj zdjeli utuci vrhnje da se zgusne.
  2. U lim postavi papir za pečenje, pospi malo brašna i na njemu razvaljaj tijesto za pizzu. Premaži tijesto s malo maslinova ulja, a zatim i s vrhnjem.
  3. Pospi naribanim parmezanom, pa ravnomjerno po tijestu rasporedi mješavinu dagnji, peršina, origana i češnjaka.
  4. Peci u pećnici 7 do 10 minuta, dok se sir ne rastopi, a korica postane blago smeđa. Izvadi pizzu iz pećnice, dodaj naribanu koricu limuna i još malo ljutih papričica (po želji). Dobar tek!

Novigradska dagnja | Author: Andy Castille/Unsplash Novigradska dagnja foto: Andy Castille/Unsplash

 

Špageti-s-morskim-plodovima Možda vas zanima... Top 10 recepata za jela s plodovima mora None

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.