Recepti 13. listopada 2014.

Janjeći ragu s tjesteninom

Janjeći ragu s tjesteninom
gastro postao gastro.24sata.hr
Mediteranska poslastica za sve ljubitelje janjetine

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 714

Potrebno vam je

  • 250 g janjetina, mljevena
  • 1 dl crno vino
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 150 g pelati
  • 150 g tjestenina s jajima
  • mirisne trave
  • parmezan

Priprema

  1. Na ulju prepžiti luk, češnjak, mrkvu, karamelizirati mljevenu janjetinu (od buta ili plećke), deglazirati crvenim vinom, dodati rajčicu i pustiti da kuha 3-4 sata uz povremeno mješanje.
  2. Pri kraju kuhanja dodati začinske trave po želji (lovor, majčina dušica, bosiljak, mažuran, ružmarin, menta).

Mediteranska poslastica za sve ljubitelje janjetine

Izvor Zdravko Perić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.