gastro postao
Recept za najsočniji janjeći but
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 52
Potrebno vam je
- 50 g panceta
- 3 režanj češnjak
- 3 kom orah, sirovi
- 2 žlica senf
- sol
- svježe mljeveni papar
- mirisne trave
- 0.50 dl ulje suncokretovo
Priprema
- Lijepo oblikujte janjeći but, nabodite ga („našpikajte”) rezancima od dimljene slanine, češnjakom i orasima. Nasolite i utrljajte mirisne trave po ukusu, te ga premažite senfom.
- But stavite u nauljenu vatrostalnu posudu s malo vode, poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva C. U nekoliko navrata podlijte s malo mlake vode ili vlastitim sokom od pečenja.
- Pred kraj dodajte krumpir narezan na ploške. Kada je meso pečeno, a krumpir omekšao, skinite poklopac i još malo zapecite da porumeni.
Recept za najsočniji janjeći but