Recepti 13. listopada 2014.

Juha sa špinatom, limunom i lećom

Juha sa špinatom, limunom i lećom
gastro postao gastro.24sata.hr
Slasna i zdrava mediteranska kombinacija okusa

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 939

Potrebno vam je

  • 350 g leća, suha
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 3 kom poriluk (cijeli)
  • 3 režanj češnjak
  • 3 kom krumpir, zreli
  • 3 kom lovorov list
  • 4 mala žlica majčina dušica
  • 4 mala žlica origano
  • 900 ml povrtni temeljac
  • 1800 ml voda
  • 500 g špinat
  • 0.33 šalica limunov sok

Priprema

  1. Natopite leću u vodi otprilike 2 sata prije pripreme.
  2. Zagrijte ulje u tavi, dodajte poriluk i češnjak. Pirjajte 6 minuta ili dok luk ne omekša.
  3. U veliki lonac stavite krumpir, lovorov list, majčinu dušicu, origano, povrtni temeljac, vodu i ocijeđenu leću. Poklopite i kuhajte 40 minuta ili dok leća ne omekša.
  4. Zatim dodajte špinat i limunov sok te kuhajte 1 minutu.

Slasna i zdrava mediteranska kombinacija okusa

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.