Recepti 14. svibnja 2017.

Karamelna čoko slastica koja će vas raspametiti

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slijedite upute, a onda se na najljepši način zasladite jastučićima koji će vas osvojiti već na prvi zalogaj. Karamela i čokolada nerazdvojiv su par!

Tri koraka, malo truda i pažnje, a zatim uživanje u najslađem desertu može početi. Spojite karamelu i čokoladu, dodajte malo soli kako biste dodatno pojačali okuse, a zatim sve upakirajte u fino domaće tijesto s maslacem.

Prhke i hrskave, ove će se tortice rastopiti u ustima. Probajte pojesti samo jednu!

Karamelu pripremite prema našem receptu, a zatim sljedite upute za daljnju pripremu.
 

karamela Možda vas zanima... Krema od slanog karamela slaže se uz svaki desert None


Za pripremu tijesta potrebno vam je:

  • 250 g brašna
  • 1 žlica šećera
  • 220 g maslaca
  • 1 jaje
  • 3 žlice mlijeka 
  • 1 jaje
  • Prstohvat soli

Za punjenje će vam trebati:

  • Karamel
  • 30 g sjeckanih lješnjaka
  • 50 g sjeckane čokolade

Priprema:

  1. U posudi pomiješajte brašno, šećer i sol.
  2. Maslac nasjeckajte na kockice pa ga ubacite u brašno i prstima ga povežite s brašnom kako biste dobili mrvičasto tijesto.
  3. Dodajte jaje i mlijeko pa zamijesite tijesto.
  4. Tijesto spremite u hladnjak na pola sata.
  5. Pripremite karamel, ohladite ga i ubacite u posudu.
  6. Dodajte sitno sjeckane lješnjake i čokoladu.
  7. Tijesto razvaljajte na debljinu od oko 5 milimetara pa ga narežite na jednake oblike.
  8. Svaki oblik napunite punjenjem i preklopite.
  9. Zatvorite sa svih strana.
  10. Premažite jajem i pecite oko pola sata na 180 stupnjeva.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.