Recepti 17. veljače 2024.

Tjestenina, češnjak i maslac - savršen kremasti zalogaj!

Kremasta tjestenina s češnjakom i maslacem
Kremasta tjestenina s češnjakom i maslacem foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kad imaš loš dan, ništa ti neće pomoći kao fina hrana za utjehu. A ova kremasta tjestenina s češnjakom i maslacem upravo je takvo jelo

Evo i nedavno je i znanstveno dokazano da tjestenina popravlja raspoloženje. Pa zašto je onda ne bismo kuhali kad se loše osjećamo, ali naravno i u trenucima kada smo jako gladni i nemamo vremena za duge boravke u kuhinji?!

Tjestenina je uvijek dobra ideja! Ukusna i utješna, a brzo se priprema; ona je savršeno rješenje u one lijene dane kada želiš samo nešto toplo da te ugrije i da ti jedan veliki zagrljaj iznutra. A ako je češnjak namirnica bez koje ne možeš, onda je ovo jelo savršeno za tebe.

 

tjestenina Možda vas zanima... Znanstvenici potvrdili: tanjur pun tjestenine popravlja raspoloženje! Špajza

 

Topla, mirisna i kremasta, ova tjestenina s češnjakom i maslacem pružit će ti sve ono što ti treba. 

Kremasta tjestenina s češnjakom i maslacem | Author: Shutterstock Kremasta tjestenina s češnjakom i maslacem foto: Shutterstock

Kremasta tjestenina s češnjakom i maslacem

Sastojci:

  • 300 grama tjestenine
  • 3 žlice maslaca
  • 4 velika zgnječena češnja češnjaka 
  • 2 žlice brašna
  • 150 mililitara mlijeka
  • papar, sol

 

Tjestenina s povrćem Možda vas zanima... Slasna tjestenina s povrćem koja priziva proljeće Recepti

 

Postupak:

  1. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  2. Dok se tjestenina kuha, napravi umak. Na srednje jakoj vatri otopi maslac u tavi. Dodaj češnjak i miješajući ga pirjaj minutu do dvije. 
  3. Potom mješavinu maslaca i češnjaka prebaci u blender te ga uključi sve dok smjesa ne postane glatka. Vrati u tavu na srednje jaku vatru i dodaj brašno.
  4. Stalno miješaj i drži na vatri otprilike jednu minutu. 
  5. Mlijeko polako ulij u tavu dok s drugom rukom brzo miješaš sastojke u tavi. Pusti da se kuha na laganoj vatri dok se ne zgusne - cijelo vrijeme miješajući.
  6. Kad je tjestenina gotova, umiješaj ju u umak. Po potrebi dodaj sol i papar. Dobar tek!

I još par slasnih recepata za kraj... Jer tjestenina, kao što smo već rekli, popravlja raspoloženje!

 

Alfredo piletina Možda vas zanima... Alfredo piletina - ručak gotov za manje od pola sata Recepti Tjestenina Možda vas zanima... Svjetski dan tjestenine slavimo uz ovih 5 recepata Špajza Tjestenina carbonara Možda vas zanima... Špageti carbonara: Recept slavnog talijanskog kuhara Špajza Tjestenina sa sirom i brokulom Možda vas zanima... Brzinske penne sa sirom i brokulom Marthe Stewart Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.