Recepti 23. srpnja 2023.

Lagana beze rolada s malinama i borovnicama

Beze rolada s malinama i borovnicama
Beze rolada s malinama i borovnicama foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživaj u pjenastoj beze kori i osvježavajućem okusu malina i borovnica

Ako obožavaš klasičnu Pavlovu tortu, onda je ova rolada kao stvorena za tebe. Za pripremu je potrebno tek nekoliko standardnih sastojaka te svježe maline, borovnice i krem sir.

Savršena je za ljetne zabave, a najukusnija je svježe pripremljena jer su tada beze kore još hrskave. Rolada će se odlično slagati s čašom rose vina, a ne zaboravi dodati i malo bobica kao ukras. 
 

Možda vas zanima... Okusi sve čari malina u ovim ljetnim receptima Recepti

 

 | Author: Shutterstock Svježe maline dat će posebnu aromu kolaču foto: Shutterstock

Lagana beze rolada s malinama i borovnicama

Sastojci - za beze koru:

  • 4 velika bjelanjka
  • 160 g šećera
  • 1 žličica gustina
  • 1 žličica soka od limuna
  • 1 prstohvat soli

Sastojci - za kremu:

  • 150 g krem sira
  • 200 g mliječnog slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 200 g malina
  • 100 g borovnica

 

Možda vas zanima... Najbolji vodič za skladištenje i zamrzavanje šumskog voća Špajza

 

Postupak: 

  1. Najprije ispeci beze koru. Bjelanjke miješaj mikserom dok ne pobijele i zatim dodaj jednu po jednu žlicu šećera te sol uz konstantno miješanje. Kada je bjelanjak postao čvrst i stvara oštre vrhove kada kroz njih prođemo žlicom, vrijeme je da dodaš gustin i limunov sok. Sve dobro promiješaj pa rasporedi na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Koru peci oko 20 minuta na 150 stupnjeva. 
  2. Neka se biskvit ohladi nekoliko minuta. Za to vrijeme na vlažnu krpu stavi papir za pečenje posipan šećerom u prahu. Beze koru stavi na papir okrenutu gornjom stranom prema dolje i pažljivo ukloni papir na kojem se pekla. Ostavi da se ohladi 10-ak minuta.
  3. Dok se kora hladi pripremi kremu tako što ćeš mikserom pomiješati krem sir, slatko vrhnje i šećer u prahu. Kada dobiješ gustu smjesu prebaci ju na ohlađenu beze koru. Rasporedi maline i borovnice po kremi i pažljivo, pomoću krpe i papira za pečenje, zarolaj koru u roladu. 
  4. Jednom kada je rolada gotova, spremi ju u hladnjak i ostavi da se ohladi nekoliko sati. Posluži hladnu, s nekoliko malina. 

 

Možda vas zanima... Bobičasto voće i pogreške koje često radimo Špajza

 

Komentari 3
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:00 08. Kolovoz 2022.

    Ljetna torta

  • amando 10:59 08. Kolovoz 2022.

    Odlična

  • amando 10:59 08. Kolovoz 2022.

    Prekrasna