Recepti 10. kolovoza 2017.

Mirisne sušene rajčice iz pećnice

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako su vam kupljene sušene rajčice žilave i neprivlačne, napravite zalihu domaćih koje možete držati u hladnjaku sljedeća dva mjeseca.

Odaberite manje i potpuno zrele rajčice, prepolovite ih i izdubite jezgru. Dobro ih posolite i posložite na rešetke u pećnici. Ako imate dvije ili više rešetki, postavite ih na što manju udaljenost kako bi se rajčice ravnomjerno sušile. Zagrijte pećnicu na 80 stupnjeva i sušite 5-6 sati. 

 

Kečap Možda vas zanima... Nekoliko te koraka dijeli od izvrsnog domaćeg kečapa Špajza

 

Uz sol možete koristiti i svježi origano i bosiljak ili talijansku mješavinu začina. Kada završite sa sušenjem, posložite rajčice u staklenke, prelijte ih do vrha maslinovim uljem i dobro zatvorite. Budući da ih u pećnici ne možete sušiti jednako kao u dehidratoru i još uvijek sadrže određenu količinu tekućine, morate ih držati u hladnjaku. 

Možete ih jesti ravno iz staklenke, dodati nasjeckane u kajganu, ubaciti u špagete i posuti parmezanom, napraviti odlične vege sendviče ili laganu ljetnu salatu s feta sirom. Nemojte baciti ulje u kojem ste ih čuvali jer je poprimilo nevjerojatnu aromu sušenih rajčica i možete ga preliti preko brusketa ili pizze.

 

crostini s pancetom i lsosom.jpg Možda vas zanima... Top 10 fingerfoodova za kraj ljeta Recepti

 

Nadamo se da ćete ovim receptom biti zadovoljni. Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.