Recepti 03. listopada 2014.

Namaz od luka

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusan namaz od luka možete namazati na pecivo po vašem ukusu i poslužiti kao zanimljivo predjelo

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 5

Potrebno vam je

  • 6 kom luk ,crveni
  • 1 žlica aceto balsamico
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica maslac, slani
  • 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • sol

Priprema

  1. U široj posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte tanko narezan luk, promiješajte pa smanjite vatru te poklopite i pustite da se kuha 5-8 min.
  2. Zatim napola otklopite te svakih 6-8 min promiješajte da ne zagori, dok se luk ne počne karamelizirati. To bi moglo trajati 30-40 min.
  3. Kad luk potamni te posve omekša, dodajte sol, šećer i balzamički ocat. Miješajte dok ne dobijete smećkastu smjesu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.