Recepti 20. svibnja 2019.

Napravite ovaj desert u svom ekspres loncu...

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Svoj ekspres lonac možete iskoristiti i za pripremu izvrsnog biskvitnog deserta s tekućim punjenjem od kikiriki maslaca...

Osim brzinskih juha, variva, sočnog i mekanog mesa, u vašem ekspres loncu možete pripremiti i odličan desert. Nekoliko minuta miksanja i 20 minuta u ekspres loncu dijeli vas od sočne biskvitne poslastice punjene kikiriki maslacem.

Iznenadite vaše najmilije izvrsnim desertom!

 

Možda vas zanima... Kakva poslastica: Lava cake s bijelom čokoladom Kolumne

 

Sastojci:

  • 110 g maslaca
  • 175 g nasjeckane čokolade
  • 60 g šećera u prahu
  • 2 velika jaja i 2 žumanjka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 30 g kakaa
  • 30 g brašna
  • ½ žličice soli
  • 240 ml vode
  • 4 žlice kikiriki maslaca.

Priprema:

  1. Četiri okrugle posudice (poput onih za souffle) premažite maslacem.
  2. Otopite čokoladu i maslac, dodajte vaniliju i šećer u prahu. Dobro promiješajte, a potom postepeno dodajte jaja i žumanjke. 
  3. U glatku smjesu na kraju dodajte prosijanu mješavinu kakaa, brašna i soli.
  4. Prelijte smjesu u pripremljene posudice. Napunite ih do polovice, u sredinu dodajte žlicu kikiriki maslaca pa prelijte ostatkom tijesta. 
  5. Svaku posudicu pokrijte aluminijskom folijom  pa ih kuhajte u svom ekspres loncu 20 minuta pod visokim pritiskom. 
  6. Pažljivo otvorite lonac, izvadite posudice, izokrenite ih na tanjur i pospite šećerom u prahu.

 

Možda vas zanima... Lava cake koji ne deblja - isprobali smo recept za genijalan čokoladni izum! Špajza

 

Uživajte u desertu!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.