Recepti 15. veljače 2017.

Napravite svoje čoko kuglice za doručak

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Volite li one sjajne kupovne čokoladne kuglice za doručak, od sada ćete ih raditi sami!

Odlična ideja kako napraviti čokoladne (ili neke druge) pahuljice za doručak! Već neko vrijeme Internetom kruže recepti za pripremu domaćih pahuljica, a mi smo pronašli onaj najbolji - s kavom, no predlažemo i jedan malo dodatak, a to je čokoladno punjenje, koje će se, sigurni smo, svidjeti baš svima!

Sjajna stvar kod ovih pahuljica s kavom je što imate doručak i kavu u jednoj zdjelici! Ako ćete ih pripremati za djecu, jednostavno izostavite žlicu instant kave i pripremite pahuljice bez nje. Varijacija je mnogo pa tako možete napraviti pahuljice s medom, cimetom, lješnjacima, bademima, chia sjemenkama, ili, kada ih pripremite, možete ih puniti s čokoladom (što se nama posebno sviđa). Sjajan način za pripremu zabavnih i vizualno privlačnih pahuljica je i da ih napravite od tamne čokolade, a punite s čokoladnim kapljicama od bijele čokolade.

Ako ne pijete kravlje mlijeko, slobodno pahuljice jedite s bademovim mlijekom, sojinim mlijekom ili ih, jednostavno, jedite same kao slasne slatke grickalice!

Kada su gotove, ohladite ih i naravno, jedite, ali ako vam ih ostane, pospremite ih u staklenku s poklopcem i tako ih možete čuvati i do tjedan dana.

Ne morate ih nužno oblikovati u kuglice, možete ih napraviti i u obliku malih pločica ili diskova.

Kako napraviti ove slasne i predivne male pahuljice:

  • 1/2 šalice glatkog brašna
  • 3/4 šalice mljevenih lješnjaka (preprženih)
  • 1 velika žlica kakao praha
  • Prstohvat soli
  • 1 žlica jogurta
  • 1 žličica instant kave
  • Otprilike 45 čokoladnih kapljica za punjenje
  • Priprema: Od navedenih sastojaka (osim čokoladnih kapljica) zamijesiti tijesto i oblikovati ga u male kuglice; u svaku kuglicu utisnuti čokoladnu kapljicu tako da cijela bude prekrivena tijestom; peći na papiru za pečenje u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 12 - 15 minuta; izvaditi ih i pustiti da se ohlade.
  • Poslužite s toplim bademovim mlijekom i uživajte u savršenom doručku!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.