Recepti 03. listopada 2014.

Nestlé Dessert Brownie

gastro postao gastro.24sata.hr
Čokoladni desert koji nikada ne dosadi

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 617

Potrebno vam je

  • 160 g maslac, slani
  • 225 g šećer, u prahu
  • 10 g vanilin šećer
  • 3 kom jaje kokošje
  • 105 g pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • 80 g nestlé dessert corsé
  • 240 g nestlé dessert noir čokolada

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 165°C. Kalup veličine 25x25 cm obložite papirom za pečenje. Na sasvim laganoj vatri rastopite 160 g Nestlé Dessert Noir čokolade i maslac te miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu. Ostavite desetak minuta da se ohladi.
  2. Jaja, šećer u prahu i vanilin šećer izradite električnim miskerom na srednje jakoj brzini. Kada se nakon nekoliko minuta zapjeni, ručno umiješajte ohlađenu čokoladnu smjesu. Zatim dodajte prosijano brašno i sol te čokoladu narezanu na kockice (80 g Nestle Noir, 80 g Nestle Corse).
  3. Ulijte u kalup pa pecite od 30 do 35 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.
  4. Prema želji, ukrasite šećerom u prahu ili prošarajte rastopljenom čokoladom. Preporuka za dodatno zadovoljstvo: poslužite toplo uz omiljeni sladoled.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.