Recepti 01. veljače 2018.

Nevjerojatno: Brokula može biti zvijezda doručka!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
U nastavku vam donosimo dva načina na koji brokulu možete ukomponirati u doručak i uživati u ukusnom i brzom obroku.

Vjerujemo da brokula nije povrće za kojim ćete posegnuti ujutro, kad još u polusnu otvarate hladnjak. Ipak, ova dva jednostavna recepta potpuno će vam promijeniti mišljenje.

Oba su jela gotova za manje od deset minuta pa neće utjecati na vašu jutarnju rutinu, a odmak od sendviča će vas sasvim sigurno oraspoložiti.

 

Brokula Možda vas zanima... Petominutni obrok: Slatka i začinjena brokula None

 

Tost s brokulom

U tavici zagrijte žličicu maslinovog ulja, dodajte malo nasjeckanog češnjaka i zamrznute cvjetiće brokule. Popaprite, pokrijte poklopcem, pričekajte 2-3 minute, a zatim prebacite na hrskavi tost i poslužite uz vrhnje ili ricottu.

Omlet s brokulom

Priprema drugog doručka započinje na sličan način – sa žlicom maslinovog ulja i cvjetićima brokule. Kad omekša, dodajte umućena jaja i naribani sir, začinite i razveselite se izvrsnim omletom.

Naravno, možete dodati češnjak ili pak komadiće šunke, a maslinovo ulje zamijeniti komadićem maslaca.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Ako ste otvorili vrećicu smrznute brokule koju ne želite ponovno zamrzavati ili morate upotrijebiti ostatak svježe, bacite oko na naše recepte.

 

Možda vas zanima... Zapečena brokula s parmezanom Recepti Možda vas zanima... Piletina i brokula u pijanom umaku Recepti Možda vas zanima... Isprobajte nešto novo: Pohana brokula Recepti

 

Želimo vam ugodan dan!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.