Recepti 11. rujna 2023.

Njoki s kukuruzom i misom - najbrže jelo ikad!

Njoki s kukuruzom i misom
Njoki s kukuruzom i misom foto: Karolina Grabowska/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Iako su jako brzo gotovi, ovi njoki s kukuruzom i misom puni su okusa

Ovo je jedan od najlakših i najbržih ručaka ili večera ikad! I bez obzira na to što su tako brzo gotovi, ovi njoki s kukuruzom i misom, puni su okusa.

Aromatični kukuruz pržen zajedno sa svježe mljevenim paprom, sir pecorino romano i miso, čine genijalnu, jedinstvenu kombinaciju koja će ti se, to jamčimo, jako, jako svidjeti. Svakako za ovaj recept koristi svježe njoke (ne zamrznute), a ako želiš pripremiti vegansku verziju samo trebaš zamijeniti pecorino veganskom inačicom.

 

njoki Možda vas zanima... Nazdravi dobrom danu uz njoke s votkom Recepti

 

Imamo još jedan dodatan savjet: nakon što u stavu staviš sve sastojke za umak, obavezno ih miješaj pjenjačom dok dodaješ i vodu, kako bi se sve dobro rastopilo i umak se lijepo zgusnuo.  Ako preskočiš ovaj korak možeš završiti s umakom punim grudica, a to nitko ne želi.

 | Author: Karolina Grabowska/Pexels Njoki s kukuruzom i misom foto: Karolina Grabowska/Pexels

Njoki s kukuruzom i misom

(za 4 osobe, 20 minuta)

Sastojci:

  • 4 žlice maslaca
  • 700 g svježih njoka
  • 1 i ½ šalica kukuruza iz konzerve (ili zrna kuhanog kukuruza šećerca)
  • ½ žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 3 žlice bijelog misa
  • 60 sitno naribanog pecorino sira + dodatno za posluživanje
  • svježi vlasac, nasjeckani, za posluživanje

Postupak:

  1. Istopi 3 žlice maslaca u velikoj tavi na srednje jako vatri. Dodaj njoke – prži ih, uz često miješanje, sve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i postanu hrskavi, 6-8 minuta. Prebaci njoke u zdjelu i stavi sa strane.
  2. Dodaj preostalu 1 žicu maslaca, dodaj kukuruz i papar te dinstaj, uz često miješanje, dok papar ne zamiriši, a kukuruz lagano ne pocrni, 2-3 minute.
  3. Umiješaj ¾ šalice vode, miso i sir. Kuhaj, uz stalno miješanja pjenjačom, dok se sir ne rastopi i umak ne postane jednoličan, 1-2 minute.
  4. Vrati njoke u tavu i protresi da se sve dobro izmiješa. Posluži posuto nasjeckanim svježim vlascem, naribanim pecorinom o svježe mljevenim paprom.

​​​​​​​ Sirovi njoki | Author: Max Nayman/Unsplash Svježi domaći njoki - za ovaj recept mogu proći i kupovni, no ne smiju biti zamrznuti foto: Max Nayman/Unsplash

I još malo recepata s njokima...

 

njoki Možda vas zanima... 12 najboljih recepata za njoke od kojih rastu zazubice Špajza Njoki s pestom Možda vas zanima... Njoki s pestom od bosiljka gotovi u samo 15 minuta! Recepti Dalmatinska pašticada s domaćim njokima Možda vas zanima... Dalmatinska pašticada s domaćim njokima - klasik koji se obožava! Kolumne Zapečeni njoki Možda vas zanima... Zapečeni njoki sa špinatom i mozzarellom u 30 minuta! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.