gastro postao
Priprema ovog deserta neće te umoriti, a neće te čekati ni hrpa prljavog posuđa...
Clafoutis je jednostavan kolač s voćem čija priprema podrazumijeva jednu posudu i nekoliko minuta miksanja i miješanja. Kremast je i mirisan, a bonus je i to što je recept zaista lako prilagoditi sezonskoj ponudi voća.
Naravno, trenutno umjesto trešanja možeš upotrijebiti i višnje, borovnice ili jagode. Obavezno isprobaj voće prije pripreme kako bi mogla po potrebi smanjiti ili povećati količinu šećera u receptu. U slast!
Sastojci:
- 400 g svježih trešanja
- 4 velika jaja
- 200 g šećera
- 250 g mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 100 g glatkog brašna
- Prstohvat soli
- Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Četvrtastu posudu za brownieje (cca 20 x 20 cm) obloži premaži maslacem.
- Operi i očisti trešnje pa ih stavi na dno posude.
- Umuti jaja sa šećerom u pahuljastu smjesu pa ulij mlijeko i ekstrakt vanilije. Na kraju dodaj prosijano brašno sa soli i dobro promiješaj.
- Smjesu prelij preko trešanja i peci u zagrijanoj pećnici 40-ak minuta, sve dok se rubovi lagano ne napuhnu i poprime zlatnu boju.
- Pričekaj da se ohladi na sobnu temperaturu prije serviranja. Po želji pospi šećerom u prahu.
Dobar tek!