Recepti 30. siječnja 2015.

Omlet s cvjetačom

Omlet-s-cvjetačom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršeni omlet je kremast i ravnomjerno skuhan iznutra, gladak i zlatno žut izvana

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 181

Potrebno vam je

  • 8 kom jaje kokošje
  • 200 g cvjetača (samo cvijet)
  • 1 kom mladi luk
  • 1 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • ulje maslinovo
  • papar
  • sol

Priprema

  1. U posoljenoj vodi blanširajte cvjetaču narezanu na manje cvijetove.
  2. U posudi izmutite jaja, dodajte mlijeko pa začinite sa soli i paprom.
  3. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, na njega izlijte jaja, posložite cvjetači i polovicu mladog luka, pokopite i pecite 5 do 10 minuta na srednjoj vatri.
  4. Kada je omlet gotov ukrasite ga mladim lukom i začinite svježe mljevenim paprom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.