Recepti 24. ožujka 2022.

Osam savršenih recepata ako kuhaš za jednu osobu!

gastro postao gastro.24sata.hr
Od zobene kaše, pizze, salate do kolača iz šalice - recepti za jednu osobu ne moraju biti ni malo dosadni!

Kuhanje za jednu osobu nije lak zadatak. Pronaći praktične recepte u kojima nećeš morati sama računati koji je omjer namirnica, koje su usput i jednostavne, može biti popriličan izazov. Pogotovo kada je tako lako naručiti dostavu ili prizalogajiti nešto iz pekare. Također, tu je i ponavljajući problem prljavoga posuđa.

Zeleni smoothie Možda vas zanima... Energičan početak dana uz brzi zeleni smoothie Recepti

Međutim, postoji mnoštvo recepata kojima se možeš poslužiti u takvim situacijama, a po dva takva za doručak, ručak, večeru i desert donosimo ti u nastavku!

Zobena kaša

Zobena kaša s dodatkom meda, voća i raznih začina zapravo je zdjelica puna vitamina i minerala koji će opskrbiti tvoje tijelo energijom za cijeli dan. Jednostavna za pripremu, ali i doziranje, zobena kaša doručak je s kojim ne možeš pogriješiti. Bilo da ju pripremiš večer ranije ili to isto jutro, okus će biti fantastičan.

Možda vas zanima... Dobro jutro uz zobenu kašu s cimetom Recepti Možda vas zanima... Zasladi jutro zobenom kašom s kakaom i bademima Recepti Možda vas zanima... Zobena kaša s bananama po receptu Jamieja Olivera Recepti

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Omlet

Brz i jednostavan omlet idealan je obrok za svako doba dana. Bilo da koristiš samo bjelanjke ili cijelo jaje, s dodatkom paprike, špinata ili rajčice on od jednostavne kombinacije postaje brzinski specijalitet koji će te zasititi. Ovisno o potrebama, ponekad je dovoljno da ga napraviš sa svega dva jaja, a ako ti treba više proteina – povećaj dozu.

Možda vas zanima... Omlet sa špinatom i parmezanom za mirisna jutra Recepti

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Sendvič

Doručak, brunch ili ručak – sendvič bogat namirnicama ne bira doba dana. Ukusan i zasitan, možda se ne čini senzacionalnim odabirom za objed, ali ponekad je upravo on ono što ti treba. Jednostavan za pripremu, pogotovo ako ga radiš od ostataka jučerašnjeg ručka ili večere, brzo će biti gotov, a moći ćeš ga jesti i 'na nogama'.

Možda vas zanima... Brzinski sendvič s tunom iz konzerve - za prste polizati Recepti Možda vas zanima... Sendvič sa salatom od jaja za brzinski doručak Recepti

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Pizza

Za mnoge je najbolja pizza ona rađena od domaćega tijesta. No, ako ju pripremaš samo za sebe i nemaš puno vremena, osim korištenja kupovnog tijesta, pizzu pripremiti možeš i na tikvicama ili na kruhu. U kratkom vremenu možeš se poigrati sa začinima i od jednostavnih namirnica stvoriti ručak, večeru ili prilog za vrijeme gledanja filma.

Možda vas zanima... Pizzadilla - odličan spoj pizze i quesadille Recepti Možda vas zanima... Najjednostavnija verzija pizze za brunch ili brzinski ručak Recepti

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Tacos

Jedno od najjednostavnijih jela zasigurno moraju biti tacosi. Praktično, ukusno, a opet drugačije od onoga na što si možda navikla, tacosi su idealan ručak ili večera za jednu osobu. Trebat će ti otprilike 10 minuta da ih pripremiš, a ako voliš vegetarijansku verziju sve što će ti za njih trebati je malo graha, kukuruza i feta sira.

Možda vas zanima... Tacos s jajima i slaninom za dobar početak dana Recepti Možda vas zanima... Odličan vege taco s grahom i feta sirom Recepti

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Salata

Salata je uvijek dobar izbor kada je u pitanju večera. Osim što se brzo priprema, ona je lagana te je zbog toga idealan obrok prije spavanja. Spremiti ju također možeš od ostataka nemirnica od ručka, a varijacijama na temu nema kraja. Uz dodatak orašastih plodova i malo voća i ovo jednostavno jelo postat će nešto egzotično.

Cezar salata Možda vas zanima... Cezar salata: jednostavno i brzo jelo za svaki dan Recepti

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Mug cake

Za sve one koji ne mogu bez nečeg slatkoga uvijek postoji opcija priprema kolača u čaši popularno zvanog mug cake. Ovaj popularan desert u šalici i dalje je na samom vrhu kada je u pitanju brza i jednostavna priprema, pogotovo za jednu osobu. Pogriješiti gotovo pa i ne možeš, samo pripazi da ti ne 'pobjegne' iz šalice.

Možda vas zanima... Za ovaj će ti desert u šalici trebati samo dvije minute Recepti

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Jogurt i voće

Za one koji žele nešto slatko, ali ipak malo zdravije, uvijek postoji kombinacija jogurta i voća. No, ni takvi recepti ne moraju biti 'dosadnjikavi' ako uložiš malo truda, ali i malo meda i cimeta. Brzo, jednostavno i toliko fino da ćeš sigurno odmah nakon prve porcije ići napraviti drugu.

Možda vas zanima... Jabuke i grčki jogurt za lagani doručak ili desert Recepti

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.