Recepti 06. rujna 2022.

Ove slastice sa šljivama zaista moraš isprobati!

Deserti sa šljivama foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživaj u mirisnoj, domaćoj štrudli, clafoutisu, mrvičastom kolaču ili knedlama sa šljivama...

Iako ih volimo jesti i same, sočne i mirisne šljive odličan su dodatak brojnim slasticama. Mirisna domaća štrudla, poput one iz kuhinje naših baka ili mekane knedle sa šljivama, neizostavan su dio naših slatkih jelovnika. Ako poput nas, obožavaš šljive, svakako isprobaj ukusne i mirisne deserte koji će te zasigurno oduševiti...

  • Mirisna štrudla sa šljivama

Brzo ćeš je pripremiti, a jednako brzo i pojesti! Recept za finu, mirisnu štrudlu sa šljivama dolazi iz kuhinje Slavonke. Sastojci su jednostavni, a priprema izuzetno brza. Uživaj!

 

Možda vas zanima... Brza štrudla sa šljivama idealan je ljetni recept Kolumne

 

 | Author: Ena Kokanović Nagy Domaća štrudla sa šljivama, foto: Ena Kokanović Nagy

  • Domaće knedle sa šljivama

Knedle sa šljivama neizostavna su ljetna slastica. Po recept  za knedle otišli smo u Ficlek, urbanu gostionicu u kojoj se poslužuju starozagrebački klasici. Ako i ti kod kuće želiš spremiti domaće, mirisne knedle, poput onih naših baka, slijedi recept i rezultat neće izostati!
 

Možda vas zanima... Foto vodič za pripremu klasičnih knedli sa šljivama Recepti

 

 | Author: Marijana Zlomislić Knedle sa šljivama, foto: Marijana Zlomislić

  • Clafoutis sa šljivama

Clafoutis je sjajan desert i izvrstan način za korištenje svježeg voća poput šljiva. Njihova crvenkasto-ljubičasta boja, popraćena slatkoćom i zamamnim mirisom, savršen je dodatak ovom kolaču.  Jednom kada bude gotov, posluži ga ohlađenog, pospi ga šećerom u prahu, a uz njega po želji dodaj i kuglicu sladoleda. Pripremi se na to da ćeš oblizivati i tanjur. U slast!

 

Možda vas zanima... Clafoutis sa šljivama idealan je sezonski kolač Recepti

 

 | Author: SHUTTERSTOCK Clafoutis, foto: SHUTTERSTOCK

  • Fina torta sa šljivama 

Ovo je torta koja neodoljivo podsjeća na omiljenu slasticu - knedle sa šljivama. Odlična je vijest da će ti za pripremu trebati tridesetak minuta, a okus će te zasigurno oduševiti. Druge recepte Vedrana Boškovića potraži na njegovom blogu Začinjeno s ljubavlju.

 

Možda vas zanima... Ova izvanredna torta neodoljivo podsjeća na knedle sa šljivama Kolumne

 

 | Author: Vedran Bošković Torta sa šljivama, foto: Vedran Bošković

  • Mrvičasti kolač sa šljivama

Sočne, domaće šljive u kombinaciji s mrvičastim posipom i kuglicom sladoleda - desert su iz snova! Riječ je o popularnom drobljencu, slastici koja se priprema u tren oka. U nastavku donosimo recept za sezonski crumble sa šljivama koji će odlično pasati uz kuglicu sladoleda od vanilije ili tučeno slatko vrhnje. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Mrvičasti kolač sa šljivama gotov je u tren oka! Recepti

 

 | Author: Shutterstock Crumble sa šljivama, foto: Shutterstock


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.