Recepti 01. rujna 2023.

Ovi umaci najbolje idu uz fishburger, a imamo i recepte za njih!

Panona Mare hambi umak foto: Panona Mare
gastro postao gastro.24sata.hr

Znate li da je prvi fishburger nedavno proslavio 61. rođendan? Od tada su panirani riblji proizvodi osvojili kućanstva diljem svijeta, no malo je onih jedinstvenih, koji odskaču od prosjeka.

Upravo takva riba pažljivo se, po stoljetnoj tradiciji, uzgaja u čistoj i netaknutoj prirodi između Drave, Papuka i Krndije, u prostranim ribnjacima Panona Mare. Šaran, amur, tolstolobik, som, štuka i smuđ rastu u čistoj vodi koja dolazi iz Parka prirode Papuk, prvog hrvatskog UNESCO Geoparka. Nakon što su ih prepoznali vodeći domaći i europski hoteli i restorani, jedinstveni panirani Panona Mare proizvodi odsad su dostupni i u hrvatskim trgovinama!

Nove zdrave zalogaje koji u manje od 10 minuta postaju brz i kvalitetan obrok baš za svaku prigodu – obiteljski ručak, snack za vrijeme utakmice ili finu večeru za prijatelje, čini 100% ribljeg mesa šarana i tolstolobika, bez aditiva i konzervansa. Osim hrskavosti i punog okusa, Panona Mare riblje snackove odlikuje i vrlo nizak udio soli te visok udio proteina, a vrijedan su izvor i vitamina D koji pridonosi zdravlju kostiju i zubi, osigurava konstantnu koncentraciju kalcija i fosfata u tijelu, važnih za razvoj djece i odraslih, te služi i za održavanje normalne funkcije mišića i živčanog sustava. Priprema je brza i jednostavna, a konzumacija Fishburgera i Fishnuggetsa sigurna i za djecu jer su proizvodi očišćeni od kostiju.

U nastavku donosimo prijedloge najboljih umaka koji su izvrstan odabir za dodatak Panona Mare slatkovodnom paniranom ribljem obroku:

Tartar umak

Pomiješajte 1 šalicu majoneze s 2 žlice sitno nasjeckanih kiselih krastavaca, a zatim dodajte 1 žlicu svježe iscijeđenog soka od limuna i 1 žličicu Dijon senfa. Na kraju umiješajte malo nasjeckanog svježeg peršina ili vlasca.

 | Author: Panona Mare foto: Panona Mare

Tartar umak s hrenom

Pomiješajte 1/2 šalice majoneze s 2 žlice sitno naribanog hrena. Dodajte 1 žlicu nasjeckanog luka, 1 žličicu limunovog soka, 1 žličicu Dijon senfa te sol i papar po ukusu. Pomiješajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine.

Sriracha umak

Pomiješajte jednake dijelove majoneze i sriracha umaka te dodajte malo svježe iscijeđenog soka od limuna ili limete.

 | Author: Panona Mare foto: Panona Mare

Curry umak

Curry izmiješajte s majonezom ili jogurtom, a okus obogatite sastojcima poput češnjaka, đumbira, kumina, kurkume, korijandera, čilija u prahu i limunovog soka.

 | Author: Panona Mare foto: Panona Mare

Umak od soje i đumbira

1/4 šalice soja umaka, 2 žlice svježe naribanog korijena đumbira, 1 češanj protisnutog češnjaka, 2 žlice meda, 1 žlica bijelog vinskog octa i 1 žličica sezamovog ulja. Pomiješajte sve sastojke i miksajte dok se dobro ne sjedine.

 | Author: Panona Mare foto: Panona Mare

Hambi umak

Pomiješajte kečap, majonezu i malo bbq umaka. Začinite dimljenom mljevenom paprikom, žličicom konjaka i ljutom paprikom, sve po ukusu.

 | Author: Panona Mare foto: Panona Mare

Panona Mare – riba koja odskače po svemu!
Fishchips – hrskavi čips od šarana idealan je snack za druženja Fish Burger 
Fishburger i Fishnuggetsi dokaz su da i fast food može biti zdrav
Panirani odresci šarana prvi su izbor tradicionalnih ljubitelja slatkovodne ribe

U razdoblju od 25. kolovoza do 9. rujna, u prodavaonicama Super i Maxi Konzuma, Interspara i KTC-a u gradovima diljem Hrvatske Panona Mare proizvodi dostupni su pod posebnim promotivnim uvjetima. Više informacija potražite na panonamare.com.