Recepti 25. listopada 2022.

A zašto ne probaš - buhtle punjene jabukama?

Buhtle
Buhtle foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Tijesto za buhtle napravi na klasičan način, kako ih inače radiš - ili prouči priloženi recept, pa ih isprobaj. No, zatim kreni malo drukčijim putem, pa ih napuni mirisnim, sočnim jabukama...

Sezona jabuka donosi nam neke sjajne recepte, u kojima istinski uživamo cijele sezone. Neke poznajemo jako dobro, pripremamo stalno i volimo u svako doba dana i tjedna. No, neka izdanja jabuka su nam ipak malo manje poznata i nešto ih rjeđe susrećemo. Među takvima su i buhtle punjene jabukama i čini nam se da bi nam mogle postati jedan od najdražih recepata s jabukama.

Iako nas klasična punjenja, koja na prvom (i drugom) mjestu uključuju pekmez i čokoladu itekako vesele, odlučili smo se okušati i u ovoj slatkoj varijanti koja uključuje najsočnije slatke jabuke i dozu finih začina.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Sve što će ti trebati jest klasično tijesto za buhtle, a za to će itekako dobro poslužiti recept koji možeš pronaći na linku u nastavku:

 

Buhtle Možda vas zanima... Buhtle: Ultimativni recept za najdraže bucke Kolumne


Kada je gotova priprema tijesta, pusti ga da se diže, a za to vrijeme pripremi nadjev od jabuka. Jabuke nasjeckaj na sitno i poprskaj limunovim sokom. U dubljoj posudi otopi kockicu maslaca, dodaj jabuke i pirjaj nekoliko minuta. Dodaj ekstrakt vanilije, cimet, klinčić i druge začine po želji. 

Pirjaj dok jabuke malo ne omekšaju, a zatim dobivenom smjesom puni tijesto. Buhtle dobro zatvori sa svih strana kako nadjev ne bi iscurio te ih posloži jednu do druge u posudu za pečenje. 

Buhtle premaži maslacem i peci dok se ne zarumene. Na kraju ih pospi šećerom u prahu koji je pomiješan s cimetom.

 

Buhtle | Author: Stockfood foto: Stockfood

Ako ti se svide ove buhtle punjene jabukama, možda ćeš ih poželjeti pripremati češće, pa nije loše imati pripremljene jabuke baš za to. Posebno ako ih sad već imaš dovoljno - svježih i domaćih. Bilo bi šteta pustiti ih da stoje predugo. Pokušaj ih ovako spremiti: 

Možda vas zanima... 3 ideje kako iskoristiti jabuke koje stoje Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.